1 Şubat 2014 Cumartesi

Blog verilerini kopyalama - Blogger Database indirme - Bloğu dışa aktarma - Blogger kayıtlar indir

Değerli okuyucular bu yazımızda blogger içerisinde karşılaştığımız daha doğrusu bilmeyenlerin karşılaştığı bir durum söz konusu. Blog sitemizde yayınladığımız bir yazı üzerine blogger yasal bir işlem uygulayarak sitemizi erişime kapatabilir hatta hesabımızı askıya alabilir. Ya da sitemizin şablonu bozulup html kodları karman çorman olup silinebilir. Ya da önemli olan bir paylaşımımız yanlışlıkla çöpe gidebilir. Belki de bloğumuzu değiştirmek istiyoruzdur ve bir aktarma yapmak isteyebiliriz?

Bu yüzden bu yazıyı yazmak büyük önem arz ediyor benim için.
Blogger'ın bir özelliği sayesinde bu gibi durumlardan kurtulabiliyoruz. Şimdi ilk olarak bu özelliğin ne olduğuna kısaca değinmek isterim. Bu özellik Bloğunuzun bir kopyasını; verilerinizi hiçbir değişiklik olmaksızın korumak için kullanılıyor. Bloğunuzun silindiğini düşünün ve yıllarca bloggerladığınız paylaşımların yok olduğunu? Tüm verilerinizin gittiğini... Neyse bu kadar korkunç senaryo yeter. Nerede kalmıştık?
Evet şimdi bu özelliği kullanıp sitemizin database yani veri kopyasını alabileceğimizi resimlerle göstereceğim.










Son resimde gördüğümüz 1 numaralı yani "Bloğu içe aktar" seçeneği indirdiğimiz xml database'ini farklı bir site için düşünecek olursak buradan geri yükleyerek verilerinizin kopyasını farklı bir blog da paylaşmış olursunuz.