22 Şubat 2014 Cumartesi

Recep İvedik 4 İnceleme | Recep İvedik 4 İzle

Bu sıralar vizyona girecek ve gimiş olan filmler hakkında bir çeşit eleştiri yazmaya karar verdim. Genel itibariyle Türk sineması üzerine bir eleştiri olacak sanırım. Çünkü bir çok Türk filmini eleştirmek geliyor içimden. Kötü ama arada iyi de olsun istiyorum. İlk incelememi meşhur Recep İvedik ile başlatmayı istiyorum.

Herkesin bildiği üzere Şahan Gökbakar'ın TV için yarattığı bu tipleme zamanla ünlenince filmleri de baş göstermeye başladı. Bir seri çıktı ortaya Türkiye'de Box Office listelerinde ilkleri oynadı. Tam üç filmi yapıldıktan sonra Türk halkının merakla beklediği yeni filmi olan Recep İvedik 4 yayınlandı.
Film hakkında görüşlerim şunları kapsıyor; Filmin konusu hakkında eleştiri, Filmin toplumsal hayata yansıması, film içeriğindeki diyaloglar, Kişi ve kurumlara hakaret.

Aslında bu seriyi baştan sona kötülemek anlamsız. Bir kitlesi var çünkü. İtiraf etmeliyim ki o kitlenin içinde bende varım.
Ama bazı unsurları göz önüne alacak olursam hoşuma gitmeyen tarafları var.
Konu olarak Recep İvedik 4 bir özgünlük sağlamıyor. Bu açık ve net bir durum. film karşılaştırması yapacak olursak elbette ki birçoğunuzun bildiği "Ali G İndahouse"un "Meşhur" Recep İvedik 4'e konu bakımından benzemesi olacaktır. Ne tesadüf değil mi?
Recep İvedik'in konusunda Recep'in bir antrenör olduğu görünüyor ve mahallesinde ki çocuklara futbol öğretiyor ve düzenli olarak idman yaptırıyor. Bir süre sonra idman yaptıkları sahayı zengin bir sermaye sahibi satın alınca Recep İvedik ve çocuklar sahasız kalıyor. Recep'in yapabileceği tek şey para bularak bu sahayı kendinin satın alması. Fakat parasızdır ve para bulmak için birşeyler yapmak zorundadır. Televizyonda gördüğü Issız Ada adlı programa yarışmacı olarak katılır ve maceralar başlar. Görünen o ki Ali G yarışmaya
katılmıyor aynı mesele adına devlet erkanına katılır.
Tabi Ali G'nin bir futbol takımı yoktur. O çocuklara hayat dersi vermektedir.
Bir filmde özgünlük önemlidir; Issız Ada saçmalığı ayrı bir yere özentilikte ayrı bir yere konuluyor bu filmde. Ne var ki türk sinemasının hali bu şekilde. Hep bir batı özentiliği var.
Bağımsız olan pek az film ve dizi mevcut. Zaten dizi meselesine girmeyelim burada. Çünkü o işten çıkamayız. Öylesine bir Kopyala-Yapıştır anlayışı var ki. Aklınız hayaliniz şaşar!

Toplumsal hayatı ve Türklerin imajını sarsan bir yapım mı? "Evet"
Bu konuda bende hemfikirim. Çünkü Recep İvedik Türk insanını belirli bir kalıba oturtmuş. Bir de "Halkın Kahramanı" diye slogan geçiyorlar ya bitiyorum(!) Çeşitli felsefi akımlara, öğretilere ve kültürlere hakaret eden bir "Halkın Kahramanı" bu.
Neyse ki çoğunluğu güldürmeyi başarıyor. Bu bile önemli kılıyor filmi. Çünkü sinemada önemli olan şey izleyicinin keyif alıp almaması. Komedi denilince zaten biraz düşünmek gerek. İlk akla gelen hep Recep İvedik oluyor.

Şahan Gökbakar'ın usta oyunculuğu ve mizahi anlayışıyla birleşiyor adeta film. Bazı konularla tezat oluştursa da başarılı bir film, Maganda Recep.



Filmin Fragmanını İzle

Etiketler: recep ivedik 4 izle, full izle, sinema çekimi izle, recep ivedik 4 tek parça izle, recep ivedik 4 beyaz perde, recep ivedik 4 seyret, recep ivedik hemen izle, orjinal izle recep ivedik tek parça izle, recep ivedik hd izle, recep ivedik 3, recep ivedik 2, recep ivedik 1, şahan gökbakar, togan gökbakar, ali g indahouse, recep ivedik fragman izle, konusu, recep ivedik 4 filmini izle, recep ivedik 4 indir, 720p izle, 1280p izle