7 Şubat 2014 Cuma

Wattpad Nedir? - Hikaye Paylaşım Sitesi



Wattpad dünyaca ünlü bir hikaye paylaşım sitesidir. Burada yeni arkadaşlar edinebilir ve o kişilerin hikayelerini okuyarak yorum, oy ve paylaşım yapabilirsiniz. Boş vaktinizi yazarak geçirebileceğiniz ve yepyeni hikayeler keşfedebileceğiniz Wattpad'de türklerinde çoğunlukta olduğunu söylemekten onur duyarım. Türkçe arayüzüyle kolay, anlaşılır ve bir o kadar da kullanışlı. Android cihazlarınızda da kullanabileceğiniz bir uygulaması da mevcut. Her yaştan insanın üye olabileceği bu platformda ister Facebook hesabınızla ister Twitter hesabınızla katılım sağlayabilirsiniz. Wattpad hakkında bir anlatıcı olarak bende bu siteye üyeyim Marjinal_Yazar linkine tıklarsanız burada beni de bulabilir teknik destek alabilirsiniz. Şimdi temel soruları başlıklar halinde inceleyelim.

1- Wattpad'e nasıl üye olunur?
Wattpad'e üye olmak için www.wattpad.com adresine giriş yapmanız gerekmektedir. Daha sonra sağ üstte bulunan Join Now sekmesine tıklayarak üstte açılan yeni panelden Twitter veya Facebook adresinizle üye olabilir profil ayarlarınızı düzenleyebilirsiniz.



2- Wattpad'de nasıl hikaye paylaşabilirim?
Wattpad bilindiği üzere bir hikaye paylaşım sitesidir. Burada başlıca hedef hikaye paylaşımıdır. Böyle bir siteye üye olacaksanız eğer ya bir yazarsınız yada bir okuyucu.
Hikaye paylaşmak için üye girişi yapıp açılan anasayfa ekranında "Create" sekmesine tıklamanız gerekmektedir. Buradan hikaye oluşturabileceğiniz sayfaya yönlendirilirsiniz.


3- Wattpad'de nasıl hikaye okuyabilirim?
Oldukça basit. Wattpad anasayfa ekranında sol üstte duran Keşfet sekmesinden türkçe olan tüm hikayelere ulaşabilir kategorilerden sevdiğiniz türü seçerek okumaya başlayabilirsiniz.



Görüldüğü üzere temel sorular bunlardan ibaret fakat özelliği oldukça bol olan wattpad'de karşılaştığınız bazı problemleri kendiniz zaman içerisinde çözebilecek duruma geleceksiniz.

Wattpad sosyal bir ağdır. Çeşitli yazarları takip edebileceğiniz onlarla mesajlaşabileceğiniz, durum güncellemesi yapabileceğiniz birçok özellik sunar. Yapmanız gereken tek şey bu eğlenceli dünyaya geçiş yapmanız...

Bir sonraki yazımızda Wattpad'de hikaye yazmanın püf noktalarına değineceğiz. O zamana kadar görüşmek üzere, esen kalın.