8 Şubat 2014 Cumartesi

Google Kara Liste Sorgulama - Google BlackList Checker



Blog yazarlığı günümüzde en popüler işlerden birisi haline geldi. Kişiler bir blog sitesi açarak günlük, ürün tanıtımı, hobi, gezi, bilgi, kitap, müzik, makale ve daha birçok konu hakkında paylaşım yapıyor. Bu bloglar zamanla ziyaretçiler tarafından tıklanarak hit kazanıyor. Bazen kazanamıyor da.
Bazen fikir hırsızlığı yaparak kötü yola düştüğü de oluyor.
Bu yüzden yazdıkları bloglar göze batıyor ve zararı en büyük onlar alıyor. Çünkü dmca denen bir kural sayesinde izinsiz paylaşılan yazılar, resimler veya her neyse işte veriler korunuyor. Alınan şikayetler sonucu site Google gibi şirketler tarafından siliniyor ya da kara listeye alınıyor. Kara Listeye alınan blog index sıralamasından düşüyor ve Google'ın azizliğine uğruyor. Açıkçası bu gibi durumlardan korunmak için benim önerim fikir hırsızlığından kaçınmak olur. Ayrıca bloğunuzun bulunduğu blog sağlayıcılarının Hizmet ve şartlarına uygun içerik paylaşılması gerekmektedir. Çünkü Google'dan önce bu sağlayıcı gelir. Örneğin Blogger bu konuda çok hassastır. Sitenizin bir gün habersizce askıya alındığını görürseniz hiç şaşırmayın çünkü Blogger bizleri şaşırtmayı sever.
Google tarafından Kara Liste'ye alındığınızı düşünüyorsanız kontrol etmelisiniz. Eğer listedeyseniz bloğunuzu bir an önce elden geçirmelisiniz. Yoksa mağdur olma ihtimaliyle karşılaşabilirsiniz.
Peki Kara Listede olup olmadığınızı nasıl öğreneceksiniz?
Bu gibi durumlar için Google'ın böyle bir sorgulama alternatifi yok ama bazı siteler bunun çözümünü bulmuş ve sorgulama sistemi geliştirmişler. Örnek olarak;

http://www.dennisnafisi.com/free-seo-tools/google-blacklist-checker/

Kesinlikle çalışmaktadır. Benim tarafımdan denenmiştir. URL kısmına site adresini yazarak "check this domain" butonuna tıklayın.

Alternatif ve daha detaylı bir site olarak;

http://mxtoolbox.com/blacklists.aspx

önerilebilir.

Bu adreslerden sitenizin veya bloğunuzun blacklist sorgusunu yapabilirsiniz.

Bir sonraki yazımızda Google'ın blacklist yaptığı kelimeleri ve google kara listeden çıkma adlı bilgileri paylaşacağız. O zamana kadar görüşmek dileğiyle.

Etiketler: google blacklist, google banned, blog karaliste, google kra liste kontrol, google kara listeden çıkma, google kara listeden çıkarma