5 Şubat 2014 Çarşamba

Blogger Tr Uzantısı Sorunsalı | Google Friend Connect Hatası Çözümü



Bu yazımızda yine bir blogger sorunundan bahsedip çözümü için bir yöntem belirteceğiz dostlar.
Blogger'ın son zamanlarda Türkiye için uyguladığı özel domain sistemi pek blog yazarlarının hoşuna gitmemiş durumda. Bu özellik herkesin karşılaştığı alttaki temsili resimdeki olay.


Resimden de seçilebildiği kadar "tr" uzantısı. Peki ya bu uzantının ne gibi bir problemi olabilir?
Herkesin bildiği gibi blog sitelerimizin bazı gadgetları işimizi kolaylaştırıyor. Fakat son zamanlarda blogger kullanıcılarının"izleyiciler adlı gadget'ı kullanamama gibi problemlerle karşılaştığını biliyorum. Blog siteleri için izleyiciler gerçekten çok büyük önem taşıyor. Fakat kullanılamaz hale gelmesi bizde büyük şok etkisi yarattı. Kullanıcılar "tr" eklentisinden sonra izleyiciler gadget'ının şöyle bir hata mesajı verdiğini ve bu durum söz konusuyken etkisiz olduğunu bildiriyor.

Bu gadget hatalı olarak yapılandırıldı. Web yöneticileri için ipucu: Lütfen "Friend Connect Ayarları - Ana Sayfa URL'si"nin bu sitenin URL'siyle eşleştiğinden emin olun.

Peki ya bu gadget'a tekrar nasıl kavuşacağız? Uzun araştırmalarım sonucu çözümünü elbette ki buldum.
Sonucunda hem "tr" eklentisinden kurtulmuş hemde gadget'ımıza kavuşmuş olacağız.

İlk olarak yapacağımız şey blogger hesabımıza bağlanarak Şablon > Html'yi Düzenle yolunu izlemek olacak. Burada <head> kodunu bulalım (Ctrl+F tuş kombinasyonunu uygulayıp kod dizinini bulabiliriz)
<Head> dizinini bulduktan sonra aşağıdaki kodları hemen bu dizinin altına yapıştıralım ve Şablonu Kaydet'e basalım.

Bu işlevleri adım adım gerçekleştirdiyseniz eğer ülke kodu domaininden kurtulmuş olacaksınız. Artık izleyiciler gadget'ınızı gönül rahatlığıyla ekleyebilirsiniz. Herhangi bir sorunla karşılaşmayacaksınız.  Böylece sitenizin adres kısmının son görünümü bu şekilde olacaktır.


Etiketler: blogspot tr uzantısı, tr uzantısından kurtulma, izleyiciler problemi, izleyiciler, tr domaininden kurtulma, blogger, kod, html