8 Şubat 2014 Cumartesi

Blogger Site Haritası Ekleme - Blogger Sitemap Kodları


Bloggerlar için gün gelmiyor ki bi avantaj daha çıkmasın.
Blogların google tarafından indexlenebilmesi yazarları için çok büyük önem taşımaktadır. Çünkü yapılan paylaşımlar bloğun içinde süs olarak dursun diye yapılmıyor. Arama motorlarında bloğumuzu aratmak istediğimizde paylaşımlarımızın indexlenmemiş olduğunu görünce adeta çılgına dönüyoruz. Sakin olun. Çünkü herşeyin bir çözümü olduğu gibi bu sorununda birçok alternatif çözümü mevcut.
Bloğumuzun  google tarafından daha kolay bir şekilde indexlenebilmesi için bir Site Haritası oluşturmamız gerekiyor.
İlk yapmamız gereken Google'ın bizim için sunduğu bir servis olan Web Yöneticisi Araçları'na giriş yapmak. Eğer daha önceden bu servisi kullanmadıysanız sitenizi Web Yöneticisi Araçlarına eklemeniz (tanıtmanız) gerekiyor.


Bu işlemi gerçekleştirdikten sonra eklediğimiz sitenin üzerine tıklayarak web Yöneticisi Araçlarının bulunduğu kontrol paneli ekranına gelelim. Buradan sol tarafta bulunan birçok araçtan "Tarama" sekmesine tıklayıp bu aracın bir alt sekmesi olan "Site Haritaları"na tıklamalıyız.


Ardından karşımıza çıkan ekranda Site Haritası Ekleme/Test etme yazan butona basıyoruz  ve karşımıza bloğumuzun adresinin yazılı olduğu bir site çıkıyor fakat heme yanında boş bir adres kutusu daha var.

Bu adres kutusunda boş bırakılan yere aşağıda bulunan kodlardan birini sayfanızdaki paylaşım sayısına göre seçtikten sonra istenen adres linkine yapıştırıyoruz ve Site Haritası gönder butonuna basıyoruz. Tebrikler Şimdi sizin de bir site haritanız oldu. Yalnız paylaşımlarınızın hemen indexleneceğini sanmayın. Bu işlem birkaç gün sürebiliyor. Belki daha az da sürebilir. 

SİTE MAP KODLARI
Bloğunuzdaki paylaşım (kayıt) sayısı 500'den az ise:
atom.xml?redirect=false&start-index=1&max-results=500

Bloğunuzdaki paylaşım (kayıt) sayısı 1000'den az ise:
atom.xml?redirect=false&start-index=501&max-results=500

Bloğunuzdaki paylaşım (kayıt) sayısı 1500'den az ise:
atom.xml?redirect=false&start-index=1001&max-results=500

Not: Bu kodlardan birini "değiştirmeden" o boş kutuya yapıştır ve gönder. Bu kadar basit.


Etiketler:blogger site haritası ekle, blogger site map, sitemap nedir, site haritası nedir, ne işe yarar, google index, site indeksleme, blog indeksleme