27 Ocak 2014 Pazartesi

İnternetten para kazanma yolları - Anket doldurarak para kazanın - PTC siteler



Bu yazımızda internetten para kazanabileceğiniz bazı siteleri sizinle paylaşmak için yayım yapacağız ve bu şekilde yöntemlere açıklık getireceğiz. Çoğu webmaster'ın ve bizlerin yani bilgisayar başında vakit geçirenlerin ilk odak noktası internet reklamcılığı veya ticareti olmuştur. Çoğu website, blog, forum sahibi kişilerin sitelerinde reklam yayınlayarak para kazanması hatta bunu sistemli bir şekilde yaparak ev geçindirmesi olayı bilmeyenler için bir merak kaynağı olmuştur. Peki ya bu nasıl oluyor? Website sahipleri internette bazı şirketlerin reklamlarını yaparak nasıl bu kadar iyi para kazanıyorlar. Peki ya bunu herkes yapabilir mi? Her website kuran kişi para kazanabilir mi? Şimdi bu sorulara sizinle beraber anlam ve cevap kazandıracağız.
İlk olarak her web site kuran kişi para kazanamaz. Para kazanabilmek için iyi bir web sitenizin olması gerekiyor. Peki ya iyi bir website sahibi nasıl olunur. İlk olarak siteniz özgün bir içeriğe sahip olmalı. Oradan buradan kopyalayarak bir yere varılamaz. Ancak sitenin çeşitli kurumlarca kapatılmasına yarar. Üzerine bir de ceza yersiniz. Başkalarının fikirlerini çalarak yayın yapılmamalıdır. Emeğe saygı çerçevesinde ilerlenmelidir. İyi bir website ancak böyle olabilir. Hemen ardından birkaç php ve html yeteneğinizin olması gerekir. Zaten website açabildiyseniz bu bilginin muhakkak olması gerekir.
Sitemizi Google'a indexlemeyi başardıktan sonra (meta tag ekleyerek, ping ve dofollow yaparak vs...) Bir reklam sitesi veya bir kuruluşa ilan vermelisiniz. Hatta daha zekice davranarak sitenizin bir köşesine reklam köşesi olarak ayarlıyabilir bunu bir afişle destekleyip sitenizi ziyaret eden reklamveren kişilerce o köşeye reklam verilmesini sağlayabilirsiniz.
Şimdi bunu sitelerce sınırlayabiliriz belki de:

Bir bloğunuz veya websiteniz var ve reklam yayınlayarak para kazanmak istiyorsunuz. O zaman Hürriyet'in ücretsiz sunduğu bu servisi kullanabilirsiniz. Oldukça kolaydır ve 78 saat içerisinde websitniz istenilen koşullara uygunsa onaylanır ve teklifleri sitenizde yayınlayarak para kazanmaya başlayabilirsiniz.

bumerang.hurriyet.com.tr

Aynı şekilde işlev gören bir sire daha mevcut Google'ın kendi servislerinden birisi olan Google Adsense. Bu serviste de aynı yöntem uygulanmaktadır. Kaydolursunuz ve siteniz istenilen koşulları sağlıyorsa onaylanır ve Adsense için sitenizde açtığınız reklam alanlarında reklam yayınlamaya başlar ve sitenizin her tıklanması ve reklamların tık almasıyla para kazanmaya başlarsınız.

www.google.com/adsense

Şimdi kendimizi websiteleriyle sınırlamaktan çıkarak internetim sınırsız dünyasına bir dalış yapalım. Kendimii daha da aşarak daha farklı yönlerden para kazandıran sitelere yönlenelim. Bu bahsettiğim sitelerde birkaç anket doldurarak, reklamlara tıklayarak, yazı okuyarak, oyun oynayarak, video izleyerek hatta müzik dinleyerek bile para kazanabiliriz. Sadece günde birkaç saat vakit ayırabilelim.
Anket doldurarak para kazandıran siteler:

www.surveymonkey.com
www.opinionnow.co.uk
www.awsurveys.com
www.odulluanketler.net

Evet. Anket doldurarak para kazandıran siteleri gördük. Şimdi sırada tıklama yaparak para kazandıran sitelere bakalım.

www.evo11ptc.com
adf.ly (Bu sitede link kısaltarak para kazanıyorsunuz)

Şimdilik bu kadar site yeterli. Kaliteli güvenilir siteleri zaman geçtikçe devamlı olarak paylaşacağım. Takipte kalın lütfen.