28 Ocak 2014 Salı

En kaliteli film önerileri - Ölmeden önce izlenilesi filmler - Film önerileri

Bu yazımızda izlenilesi filmlerin bir listesini oluşturacağız dostlar...
Hayatımız boyunca bazı şeyleri izlemekten zevk almışızdır elbet. Film izlemeyi sevenler için muhakkak bi bakılması gereken birkaç film önerim var. Bunlardan bazılarını izlemiş olabilirsiniz hatta hepsini de izlemişseniz hayattan gerçekten zevk alıyorsunuz demektir. Tabi buradamkişisel bir görüşü belirtiyorum. Önerdiğim filmleri izleyip izlememeniz size bağlı. Ama böyle bir başlık altındayken bu durum mantıksız kaçabilir.

İlk filmimiz kaliteli bir yapım. Ayrıca yaşanmış bir olaydan alındığı için izleyici de merak uyandırıyor. İnto the wild.
Vahşi yaşamı benimseyen bir gencin Amerika'yı baştan sona gezmesi fikri ile başlıyor. Dağ, bayır, ova, çöl, nehir demeden sırtındaki çantasıyla beş parasız yollara düşen kahramanımız gittiği yerlerde tanıştığı insanlarla maceradan maceraya atılıyor. Görsel bir şölen sunuyor.
kulunun gözde öğrencisi Christopher McCandless, 1990 yılında mezun olduktan sonra biriktirdiği 24.000 doları bir vakfa bağışlar ve hayatının seyahatine çıkmaya hazırlanır. Orta gelirli bir ailenin oğlu olan Christopher'ın en büyük amacı Alaska'ya giderek oradaki vahşi doğayla iç içe yaşayabilmektir. Christopher çıktığı yolda hayatını değiştirecek birbirinden ilginç karakterlerle karşılaşacaktır.





İkinci filmimizde gerçeklikten biraz uzaklaşıp fantezi dünyasına giriş yapacağız. Komedi anlamında başrılı bir yapım olan The World's End.
5 eski dost, 20 yıl aradan sonra tekrar bir araya gelir ve Dünya'nın sonunu getirmeye kararlıdırlar. Yalnız gerçekten de dünyanın sonunu getireceklerdir. Tam 12 bar ve felekten bir gece. Fakat işler sandıkları kadar iyi gitmeyecektir. Çünkü galaksiler arası bir uzaylı istilasıyla karşı karşıyadırlar ve yaşadıklar eski kasaba artık eskisi gibi değildir. Nick Frost ve Simon Pegg'in başrollerini paylaştığı bu maceralı amansız filmi izlerken şaşıracağınızdan eminim.





Üçüncü filmimiz de gerilim dolu bir yapım. Mutlaka izlenilmesi şart filmlerden birisidir. Bir çocuğun gizemli hastalığı. Çaresiz bir anne. Terk edilmiş bir kasaba. Genç bir anne olan Rose (Radha Mitchell) kızı Sharon'ın gizemli hastalığına çare bulmak istemektedir. Psikiyatrik tedaviyi reddeden Rose kızıyla birlikte, kızının rüyasında sürekli olarak tekrarladığı kasabaya, SILENT HILL'e doğru yola çıkar. Kocası Christopher'ın (Sean Bean) karşı çıkmasına rağmen Rose, kızının gizemli hastalığının tedavisinin bu gizemli kasabada olduğuna inanmaktadır. Anne kız kasabaya yaklaşırlarken karşılarına bir gölge çıkar ve Rose arabanın kontrolünü kaybeder. Kendine geldiğinde Sharon arabada yoktur. Rose kızını çaresiz bir biçimde ararken karşısına bir polis (Laurie Holden) çıkar ve onunla birlikte kızını bulmak için Silent Hill'e gider. Rose Silent Hill'in çıkan büyük bir yangından sonra terkedilmiş olduğunu keşfeder. Kasabanın her yanı sisle kaplıdır ve birden Rose'un etrafını gölgeler sarmaya başlar. Rose bu gizemli kasabada kızını ararken kızının kaybolmasının aslında çok büyük şeytani bir planın parçası olduğunu keşfeder.

Dördüncü filmimiz ise çok gerilimli az korkulu ve bir o kadar da heyecanlı bir yapım. Zombi severlerin mutlaka izlemesi gereken bir filmdir ve çoğu zombi filmi ve dizisinin ilham aldığı türlerdendir. ingiltere'de bir genetik araştırmalar ensitüsünde bilimadamları insan doğasındaki şiddeti ve öfkeyi önleyebilmek amacıyla bazı tehlikeli deneyler yapmış ve bunun sonucunda 'rage' adını verdikleri bir virüs geliştirmişlerdir. Ancak bu araştırmalarda denek olarak maymunların kullanıldığını öğrenen hayvan hakları koruyucusu bir grup eylemci, bilimadamlarının maymunlara zarar verdikleri gerekçesiyle kendi yöntemleriyle deneylerin yapıldığı binaya sızarak korunaklı kafeslerde tutulan ve bilimadamlarının 'rage' virüsü aşıladıkları maymunlardan birini serbest bırakırlar.Fakat serbest kalan maymun kafesten çıkar çıkmaz eylemcilerden birine saldırır ve olaylar içinden çıkılmaz bir hal alır.



Beşinci filmimiz ise komedi korku dalında bir film. Muhakkak izlenilesi filmler arasında olmalı diyebileceğimiz bir yapım.
"Scary Movie" çetesi tarafından hazırlanan "Scary Movie 4" "Korkunç Bir Film 4", "War of the Worlds" "Dünyalar Savaşı", "The Grudge" "Garez", "The Village" "Köy", "Saw" "Testere", "Saw II" "Testere 2", "Milllion Dollar Baby" "Milyonluk Bebek" gibi en popüler filmlere göndermeler yaparak izleyecilerini kahkaha tufanına boğuyor.








Şimdilik verebileceğimiz ve önerebileceğimiz filmler bu kadar. Zaman geçtik sıra yeni filmleri sizlerin beğenisine sunacağız arkadaşlar. İyi seyirler.