21 Mart 2014 Cuma

Twitter Erişime Engellendi | Twitter Erişim Engelini Kaldırma Programı | Türkiye'de İnternet Yasağı

Geçen gün "Diktatör" Bursa mitinginde Twitter'ın kapatılacağının haberini vermişti ve şu an da da öyle oldu. Twitter'a erişim engellendi.Türkiye'nin büyük bir genelinde kullanıcılar Twitter'a erişim sağlayamadığını beyan ediyor. Ayrıca Twitter'ın mobil uygulaması da çalışmaz durumda.  3G, kablonet ve uydunet'ten Twitter'a erişim yapılamazken, ttnet ve Superonline abonelerine şimdilik açık görünüyor. Ama ilerleyen vakitlerde, yurt genelinde Twitter erişimi tamamen kapatılacaktır. Tabi, bu yasağın bununla sınırlı kalmayacağını bilmenizi istiyorum. Daha sonrasında Facebook'ta aynı kadere boyun eğecek. Belki de Youtube! Bu tür yasaklamaların çağ dışı olduğunu hepimiz bilsekte bazı örümcek kafalılar bunu anlayamıyor ve gerici politikalarına tam gaz devam ediyor. Yasaklamamanın nedeni olarakta şu sebeplerin olduğu belirtiliyor. Meğerse "boşbakanımızın" telefon görüşmeleri bazı kişilerce ele geçirilerek halka arz edilmiş. Peki bunun nesi kötü? Şöyle anlatıyım; telefon görüşmelerindeki sesler "başçalan" takma adıyla Recep Tayyip Erdoğan'ın sesi olduğu yönündeki iddialardır ve bu görüşmeler esnasında yolsuzluk yaptığı anlaşılmaktadır. Halk dilinde biz buna düpedüz hırsızlık diyoruz efendim. Ne "boşbakanımız" bu iddiaları elle tutulur bir şekilde ne yalanlıyor ne de bilimsel verilerle kanıtlıyor. Sadece laf arasında karışık "Montaj bunlar!" diyor. Tabi bu kadar orjinal bir montaj ben hayatımda görmedim doğrusu. Yapabilen de varsa "ellerine sağlık" demekle yetiniyorum. Fakat dünyaca ünlü birçok siber uzmanında onayladığı tapeler sahte olmadığı yönündedir. ABD’li siber analist Jashua Marpet'in tapelerin gerçek olduğu "bu denli" haberini okumak için tıklayınız.
Devlet görevlilerininde içinde bulunduğu bu ses kayıtları malum Twitter, Youtube ve Facebook gibi dünyaca ünlü sitelerde yayınlandığı için ve birçok insanın da bu bilgilere ulaşıp Başbakan hakkında düşüncelerinin kötü yönde değişmesinin üzerine Diktatör Efendi, bu tape kayıtlarının internetten kaldırmak için türlü türlü yöntemlere başvurdu. Ses kayıtlarının telif hakkını mı almadı? Ya da bu ses kayıtlarını internette yayan kişilerin hesaplarını mı kapattırmadı? Bunların hepsini layıkıyla gerçekleştirdi. Ve bu çözümün pek bir işe yaramayacağını anlayan Diktatör Efendi bu ses kayıtlarının bulunduğu ve yayınlanmaya çalışıldığı siteleri sansüre tabi tuttu. Tabi bu durumdan ilk etkilenen sosyal paylaşım sitesi Twitter oldu. Yakın bir zamanda diğer ünlü  paylaşım sitelerinin de kapatılacağı duyuruldu. Bu saatten sonra yapılacak tek şey buna "boyun eğmek" olmayacaktır. Çeşitli bilgisayar programlarıyla bu yasağı kaldırmak mümkün arkadaşlar. Sadece birazcık yazılım bilgisine ihtiyacınız olacak. Dns değiştirerek sanki farklı bir ülkeden giriyormuşsunuz görüntüsü vererek bu yasaklamanın önüne geçebilirsiniz. Ultra Surf, uProxy, tor browser gibi programlar sayesinde Twitter'a dahi erşebiliyorsunuz. Yapmanız gereken tek şey bu programlardan herhangi birini bilgisayarınıza veya akıllı telefonunuza kurmak olacaktır. Tabi diğer mobil telefonlar bu çözümlerden yararlanamayacaklardır.
Şimdi bu programlarımızı indirebileceğiniz linkleri yazıyorum. Altta isminin yazılı olduğu seçtiğiniz programın üzerine tıklayarak indirme sayfasına ulaşabilirsiniz.

UltraSurf
uProxy
Tor Browser


Etiketler: twitter erişimi, twitter yasak kaldırma programı, dns değiştirme programı, ultra surf indir, yasaklı sitelere giriş programı, başçalan ses kayıtları, engel, internet sansürü, yasak kaldırma programı, uProxy indir, google uProxy indir, tor browser indir, download, dns değiştirme, internetime dokunma, internet sitesi erişimi, sanal özgürlük, türk telekom internet yasakları, facebook erişimi, facebook ne zaman kapatılacak, youtube yasakları,