10 Şubat 2014 Pazartesi

Tor Browser indir - Tor programı - İnternet Sansürünü Kaldıran Program


Bu yazımızda internet bağımlılarını yani bizleri çok ilgilendirecek bir konuya değineceğim. araştırmalarım sonucu alternatif yolları açıklayıp bu konu hakkında detaylı olmasa da Ay'ın görünen yüzünden kabaca bahse dalacağım.
Bildiğiniz üzere bu aralar bi internet sansürü dalgası yayılıp duruyor. Peki ya ne olacak bu internet sansüründen sonra? Bildiğiniz geçirecekler mazlum internet bağımlılarına yani bize.
Nasıl mı? O kadarını da hayal gücünüze bırakıyorum dostlar.
Hazır internet Sansürü yasası meclistende onay almışken biz de dert yanıp duralım. Tabi böyle bir dert yanma durumu olmayacak. Çünkü araştırmalarım sonucu bu internet sansürü zımbırtısını delip geçebilecek bir program mevcut.
Dünyada TOR project diye bilinen bu yöntem bir programı kapsıyor. Yani bir arayıcı-tarayıcı program. Nasıl mı? Hemen anlatıyorum dostlar.
bu program sayesinde internette gizli ve özgürce sansüre takılmadan dolaşabiliyorsunuz. Bağlantıları bir şekilde maskeleyerek engeli basit bir şekilde kaldırıyor. Anonim bir internet ortamı sunuyor.

Tor çalışma mantığı

İyi ki dünya üzerinde sansüre karşı mücadele eden siber aktivistler mevcut. Yaptıkları çalışmalardan en iyisi de TOR project. Bu proje sayesinde hem internette gizli bir şekilde dolaşabilirken aynı zamanda kısıtlanan engeli de kaldırmış oluyoruz. Tabi program haliyle biraz yavaş olabilir ama Recep'in bizi izlemesinden iyidir değil mi?

Tor Browser denilen bu programın sisteme gereksinimleri gayet düşük ve standart olan her bilgisayarın kaldırabileceği türden. İşletim sistemi olarak Linux, Mac Os ve Windows kullanıyor.
Fakat programın Türkçe bir altyapısı yok. Birçok dil olmasına rağmen türkçe yok şaşılacak şey. Neyse zaten fazla bir bilgi gereksinimine ihtiyaç yok. Kullanımı oldukça basit olan bu programı indirmek için yapmanız gereken tek şey aşağıda vermiş olduğum linke tıklayarak TOR project'in download sayfasına gidip Microsoft Windows (Linux kullanıyorsanız Linux'u seçmelisiniz) seçeneğinden 32 bit versiyonunu seçip indirmek.


Tor Browser İndirebileceğiniz Site: http://link.tl/duCQ


Not: Tor Browser'ı kullanmadan önce Chip Online'da olan şu makaleye göz gezdirin: http://www.chip.com.tr/haber/tor-guvenlik-icin-windows-u-birakin_41950.html

Etiketler: tor programı indir, meb engelini kaldırma programı, internet sansürünü kaldırma, vpn değiştirme, tor projesi, tor tarayıcı, tor indir, tor browser download, sansüre dur de, sansürsüz internet