27 Mart 2014 Perşembe

Kapital İdeolojiden Sosyalizm'in Doğuşuna


İnsanlık yüzyıllar boyunca üretim ve tüketim ilişkileriyle etkileşim içerisindeydi. Buna ilk çağda bile tüccar kapitalizminin erken niteliklerine rastlamak mümkündü. Tabi bu etkileşim süreçlerinden birçok fikir ve ideoloji doğdu. Bu ilişkiler ticaret ve ekonomi ile ilgili birçok gelişme gösterdi. Tarihin tozlu sayfalarını aşındırarak Feodalizm çıktı karşımıza. Roma İmparatorluğu'nun yıkılmasından, güçlü ulusal monarşi sistemlerinin gün yüzüne çıkmasına kadar olan zamanda, Avrupa'da hâkim olan örgütlenme biçimi feodal örgütlenmeydi. İlk Çağ'da Roma'dan tedvir edilen topraklarda Cermen saldırıları ile Roma döneminin merkeziyetçi siyasi sistematiği bozulmuş ve sayısız büyük, küçük feodal beylikler ortaya çıkmıştı.
Ticaretin tekrar hareketlenmesi ile esas olarak sarsılan feodalizmin son kalıntıları Sanayi Devrimi ile tamamen sona erdi.
İşte bu dönemnden sonra Sanayi Devrimi yani Endüstri Devrimi'nin başlangıcıyla birlikte Avrupa'da büyük gelişmeler yaşandı. Yeni buluşların üretime ve bununla etkileşimli olarak makinelerin gelişmesine üretim faktörlerinin ağırlıklarının farklılaşmasına ve en sonunda Avrupa’da sermaye birikiminin artmasına yol açtı. Şuna da değinmek gerekir ki bu dönemin gelişmesi sadece iktisadi büyümenin artmasına sebep olmamış, toplumsal bir dönüşüme de kaynaklık etmişti.
Aslında Sanayi Devrimi'nin olması bu sebepleri tam anlamıyla karşılayamıyor, ya da kendi kendine yetemiyor. Gerek 15.yüzyıl gerekse 16. yüzyıllarda ki deniz ötesi keşifler ne de Bilimsel Devrim bu gelişmeyi gerçek anlamda nitelemiyor. Söz konusu olan bu devrim bir nedenler bütününün sonucudur.  Örneğin; tarım alanındaki gelişmeler(!) nedeniyle tarımda nüfus ihtiyacı azalmış ve bu kişiler şehirlere göç ederek şehirlerde hazır bir işgücü yaratmışlardır. Toplum genelinde yaşam düzeyi yükselmiş ve tüketim kalıpları değişmiştir. Bunların yanı sıra altın ve diğer değerli madenlerin yağmalanması ve ülke içerisine getirilme düşüncesi de önemli bir faktör olmuştur. Gerek İspanyolların Orta Amerika’dan yağmaladığı altınlar ve gerekse İngilizler gemilerinin İspanyollardan talan ettiği altınlar Avrupa’ya ve endüstrileşme merkezi olarak görülen İngiltere’ye altın aktarımına sebep olmuş ve bu da sanayileşmenin hızını artırmıştır.  Bu şekilde sömürge düzeni ayrı bir boyut kazanmıştır Sanayi Devrimi'nde.
Avrupa merkezli ve daha da küçük bir düzeyde bakılırsa İngiltere merkezli olan Sanayi Devrimi’nin neden diğer Avrupa devletleri değil de İngiltere’de çıktığı ise ayrı bir önem arz etmekte. Diğer ülkelerden farklı olarak İngiltere’de mülkiyet hakkının monarşik de olsa bir anayasa çerçevesinde korunuyor olması kuşkusuz ki endüstrileşme önündeki önemli bir engelin kalkmasını sağladı. Bunun yanı sıra bankacılığın diğer ülkelerden daha gelişmiş olması, parlamentonun anayasa ile de temas içinde olarak iç piyasada serbest girişime izin vermesi, İngiltere’nin zengin yer altı kaynaklarına sahip olması, ada içerisindeki en uzak yerleşim biriminin bile denize en fazla 70 mil gibi bir uzaklıkta olması gibi etkenlerin her biri İngiltere’nin bu sanayileşme döneminde en belirgin rol oynamasını sağlamıştı.
Kapitalizmin başlangıcına dair tartışmalardan bahsetmek gerektiğinde her ne kadar konu Sanayileşmenin ve bu oluşan üretim düzeninin gerek yurtiçi gerekse yurtdışı satışını artırma amacının sürekli artan bir büyüme hırsı ve kar artırma güdüsü oluşturacağı apaçık ortada; nitekim öyle de oldu. Önceki çağlarda var olan egemen sınıfın içerisinde endüstri devrimi ile birlikte artık yeni oluşan fabrika sahipleri de dâhil olmuştu. Bunun yanında pek çok ülkede halkın orta kesimi pek çok siyasi ve sosyal haklardan yoksundu. Aslen bakıldığında çalışmanın işçi sınıfı bir dönüşüm sürecinden geçse de tarih boyunca aslında hep vardı, fakat konumları farklıydı gerek feodal toplumdaki serfler gerekse endüstrileşme öncesindeki işçiler gerekse endüstrileşme sonrasındaki işçiler için hep bir ezilme durumu söz konusu olmuştu.
Fakat sanayileşme ile bu işçiler bu duruma nazaran daha bilinçlendiler ve yenilenmiş bir işçi sınıfı ortaya çıktı. Çalışma şartlarının kötü olmasının yanı sıra grev ve sendika gibi hakları da olmayan işçiler endüstrileşmenin ardından bu duruma ilişkin hoşnutsuzluklarını daha net dile getirmeye başladılar. Bu noktada sosyalizm fikri ortaya çıkmış ve ilk dönemlerde “ütopik sosyalizm” olarak gelişen bu düşünce sonraları Karl Marx ve Friedrich Engels tarafından nesnel incelemelere dayalı ve evrensel bir yorum olan “bilimsel sosyalizm” haline gelmiştir. Bu çıkış dünya üzerine işçi sınıfı ile sermayedar arasındaki çizgileri daha da belirginleştirdi ve sosyalist düşünce ciddi anlamda üzerinde düşünülen bir yapı halini aldı.

Yazan: Mert Acar


Etiketler: sanayi devrimi, sanayi devrimi hangi ülkede başladı, endüstri devrimi, burjuva düzeni, kapitalizm nedir, feodalizm nedir, toprak ağaları, monarşi, ekonomik düzen, sınıf ayrımı, sömürgecilik, makale, sosyalist düşünce, avrupa, karl marx, bilimse sosyalizm, ütopik sosyalizm, ütopyalar, ingiltere, parlamento, ekonomik düzen, iktisat, devrim, faşizm, işçi sınıfı

24 Mart 2014 Pazartesi

Cockneys vs. Zombies İzle | Cockneys vs. Zombies Tek parça izle




Bir grup genç Londra'da bir bankayı soymak için bankaya girerler. Bankayı soyarlar fakat dışarı çıktıklarında her şey daha farklı bir hal almaya başlar. Londra zombi işgali altındadır. Bu durumu keşfeden grup büyükbabaları için çaldıkları paralarla beraber huzurevine dönmeye karar verirler. Fakat oraya geri dönmek için birçok zombiyi atlatmaları, öldürmeleri gerekmektedir. Shawn of the dead adlı filme ilham veren bu sürükleyici komedi filmini kaçırmak istemezsiniz. Mutalaka izlenilesi zombi filmleri arasındadır.

Cockneys vs. Zombies İzle(Part 1, Part 2)






Etiketler: zombi filmi, zombi filmleri, cockneys vs zombies izle, alan ford filmleri, matthias hoene filmleri,  rasmus hardiker, harry treadaway, michelle ryan, tek parça film izle, 720p film izle, cockneys vs zombies full izle, vk izle, movshare izle, kesintisizi film izle, 480p izle, film indir, tek parça film indir, izle, seyret, bedava film izle, zombili filmler, shawn of the dead, en iyi zombi filmleri, zombies movie, honor blackman filmleri, tek link film izle, hd film seyret, partlı film izle

The Walking Dead 4.Sezon 15.Bölüm İzle | Yürüyen Ölüler İzle



The Walking Dead, Frank Darabont tarafından geliştirilen Amerikan televizyon dizisi. Robert Kirkman, Tony Moore ve Charlie Adlard 'ın aynı adlı çizgi romanına dayanmaktadır. Dizinin başrolünde, komadan uyandığında George A. Romero'nun korku filmlerindeki zombileri andıran et yiyen "aylaklar"ın dünyaya egemen olduğunu fark eden şerif yardımcısı Rick Grimes rolüyle Andrew Lincoln yer almaktadır. Ailesini bulmak için yola koyulur ve yol boyunca diğer birçok sağ kalan kişiyle karşılaşır.

The Walking Dead 4.Sezon 15.Bölüm İzle


Etiketler: the walking dead izle, the walking dead 4 sezon 15 bölüm izle, yuruyen oluler 4 sezon 15 bölüm izle, the walking dead 4.sezon izle, tek parça izle, yürüyen ölüler 4.sezon 15.bölüm izle, bedava izle, full izle, 480p izle, 720p izle, zombi dizisi izle, hd film izle, hd dizi izle, diziwu, frank darabont dizileri, robert kirkman, rick grimes, michonne, maggie, glenn, carol, daryl dixon, kesintisiz izle, vk izle, the walking dead 4.sezon 15.bölüm seyret, ücretsiz dizi izle, fx izle, türkçe dublaj izle, türkçe altyazılı izle, amerika yayını izle, hd kalitede izle, tüm bölümleri izle, the walking dead 4.sezon 15.bölüm fragman, yabancı dizi izle 1, dizi seyret, tek parça

21 Mart 2014 Cuma

Twitter Erişime Engellendi | Twitter Erişim Engelini Kaldırma Programı | Türkiye'de İnternet Yasağı

Geçen gün "Diktatör" Bursa mitinginde Twitter'ın kapatılacağının haberini vermişti ve şu an da da öyle oldu. Twitter'a erişim engellendi.Türkiye'nin büyük bir genelinde kullanıcılar Twitter'a erişim sağlayamadığını beyan ediyor. Ayrıca Twitter'ın mobil uygulaması da çalışmaz durumda.  3G, kablonet ve uydunet'ten Twitter'a erişim yapılamazken, ttnet ve Superonline abonelerine şimdilik açık görünüyor. Ama ilerleyen vakitlerde, yurt genelinde Twitter erişimi tamamen kapatılacaktır. Tabi, bu yasağın bununla sınırlı kalmayacağını bilmenizi istiyorum. Daha sonrasında Facebook'ta aynı kadere boyun eğecek. Belki de Youtube! Bu tür yasaklamaların çağ dışı olduğunu hepimiz bilsekte bazı örümcek kafalılar bunu anlayamıyor ve gerici politikalarına tam gaz devam ediyor. Yasaklamamanın nedeni olarakta şu sebeplerin olduğu belirtiliyor. Meğerse "boşbakanımızın" telefon görüşmeleri bazı kişilerce ele geçirilerek halka arz edilmiş. Peki bunun nesi kötü? Şöyle anlatıyım; telefon görüşmelerindeki sesler "başçalan" takma adıyla Recep Tayyip Erdoğan'ın sesi olduğu yönündeki iddialardır ve bu görüşmeler esnasında yolsuzluk yaptığı anlaşılmaktadır. Halk dilinde biz buna düpedüz hırsızlık diyoruz efendim. Ne "boşbakanımız" bu iddiaları elle tutulur bir şekilde ne yalanlıyor ne de bilimsel verilerle kanıtlıyor. Sadece laf arasında karışık "Montaj bunlar!" diyor. Tabi bu kadar orjinal bir montaj ben hayatımda görmedim doğrusu. Yapabilen de varsa "ellerine sağlık" demekle yetiniyorum. Fakat dünyaca ünlü birçok siber uzmanında onayladığı tapeler sahte olmadığı yönündedir. ABD’li siber analist Jashua Marpet'in tapelerin gerçek olduğu "bu denli" haberini okumak için tıklayınız.
Devlet görevlilerininde içinde bulunduğu bu ses kayıtları malum Twitter, Youtube ve Facebook gibi dünyaca ünlü sitelerde yayınlandığı için ve birçok insanın da bu bilgilere ulaşıp Başbakan hakkında düşüncelerinin kötü yönde değişmesinin üzerine Diktatör Efendi, bu tape kayıtlarının internetten kaldırmak için türlü türlü yöntemlere başvurdu. Ses kayıtlarının telif hakkını mı almadı? Ya da bu ses kayıtlarını internette yayan kişilerin hesaplarını mı kapattırmadı? Bunların hepsini layıkıyla gerçekleştirdi. Ve bu çözümün pek bir işe yaramayacağını anlayan Diktatör Efendi bu ses kayıtlarının bulunduğu ve yayınlanmaya çalışıldığı siteleri sansüre tabi tuttu. Tabi bu durumdan ilk etkilenen sosyal paylaşım sitesi Twitter oldu. Yakın bir zamanda diğer ünlü  paylaşım sitelerinin de kapatılacağı duyuruldu. Bu saatten sonra yapılacak tek şey buna "boyun eğmek" olmayacaktır. Çeşitli bilgisayar programlarıyla bu yasağı kaldırmak mümkün arkadaşlar. Sadece birazcık yazılım bilgisine ihtiyacınız olacak. Dns değiştirerek sanki farklı bir ülkeden giriyormuşsunuz görüntüsü vererek bu yasaklamanın önüne geçebilirsiniz. Ultra Surf, uProxy, tor browser gibi programlar sayesinde Twitter'a dahi erşebiliyorsunuz. Yapmanız gereken tek şey bu programlardan herhangi birini bilgisayarınıza veya akıllı telefonunuza kurmak olacaktır. Tabi diğer mobil telefonlar bu çözümlerden yararlanamayacaklardır.
Şimdi bu programlarımızı indirebileceğiniz linkleri yazıyorum. Altta isminin yazılı olduğu seçtiğiniz programın üzerine tıklayarak indirme sayfasına ulaşabilirsiniz.

UltraSurf
uProxy
Tor Browser


Etiketler: twitter erişimi, twitter yasak kaldırma programı, dns değiştirme programı, ultra surf indir, yasaklı sitelere giriş programı, başçalan ses kayıtları, engel, internet sansürü, yasak kaldırma programı, uProxy indir, google uProxy indir, tor browser indir, download, dns değiştirme, internetime dokunma, internet sitesi erişimi, sanal özgürlük, türk telekom internet yasakları, facebook erişimi, facebook ne zaman kapatılacak, youtube yasakları,

İnternet Reklam dolandırıcılığı | Phishing Yöntemi | E-Ticaret Dolandırıcılığı



Bugün sizlere internet dolandırıcılığının bir yöntemini anlatacağım. Anlatmamın sebebi bu tür mağduriyetlere düşmemeniz içindir. Bunun farklı bir maksadı yoktur. Çünkü çağımızın gelişen teknolojilerinden birisi olan internetin e-ticaret pazarının güvenilir olmayan ve adeta fırsatçılığa ve dolandırıcılğa dönüşmüş sistemlerinden korunmak için bilinçlenmek gerekiyor.
Birçok internet sitesinde gezinirken karşılaştığınız birçok reklam olmuştur muhakkak. Bu reklamlar genelde ücretsiz, kazanmak ve bedava gibi kelimeler içermektedir. Fakat ne kadar güvenilir olduğu bilinmemektedir. Bilmek gerekir eğer sitenin iletişim bilgileri var ise...
Bazen bir şeyleri ücretsiz elde etmek isteriz, nasıl olsa kapitalist sistemeden payını almış tüketici güdümlü bir toplumuz. Neyse ki bu reklamlar herhangi bir sanal ortamda, televizyonda veya radyo da dikkatinizi çekmiştir. Örneğin "Bedava telefon kazanmak ister misiniz?" gibi sloganlar veya ilgi çekici resimlerle desteklenir. Velhasıl burada sadece bir yöntem üzerinde duruyoruz. Bu da "internet". İnternette bir web sitesi veya herhangi bir uygulama olarak karşınıza çıkabilir. Örneğin bir web site! Cafcaflı resimler ve müşteriyi kendine bağlayabilecek ürün hakkında bilgiler, hatta bedava veya piyasa fiyatının altında bir ürün? Herhangi bir şey olabilir bu. Sizden istedikleri tek şey kişisel bilgilerinizi site içerisinde bulunan bir forma yazmanız olacaktır. Bu kişisel bilgileriniz içerisinde Tc. Kimlik Numarası, Kredi kartı numarası, Telefon numarası, İsim, soyisim veya adres bilgileri bulunmaktadır. Siz bunları hiçbir şüphe özetmeden dolduruyorsunuz. Çünkü heyecanlısınız bir şey kazanacağınızı düşünüyorsunuz hem de ücretsiz(!) Ne kadar güzel değil mi? İşte biz buna phishing diyoruz. Yani oltalama. Bu terim kolay yoldan para elde etmek isteyenler için internet üzerinde sıklıkla kullanılan bir yöntem haline geldi. Phishing yöntemini kullanan kişiler haliyle dolandırıcı damgası yemiş oluyorlar. Zaten onların amacı da bu. Peki ya ne yapmalı? İnternet dolandırıcılığından nasıl korunulmalı? Dolandırıcı kişileri, bu tip kuruluşları nasıl ifşa etmeli? İşte bunları bilmek için makalemizi okumaya devam etmelisiniz.

İnternet tamı tamına 1998 yılında Microsoft'un geliştirdiği Windows 98 adlı işletim sistemi ile evlerimizde kişisel bilgisayarlarımızda ticari anlamda kullanılmaya başlanmıştır. Sonrasında ise bu teknoloji gelişerek hayatımızın bir parçası haline geldi. 2000 yılında e-ticaret sistemi kendini gösterdiğinde tüm dünyada ticaretin serbestleştirilmesi eğilimi ile birlikte, 2000'li yıllardan sonra yaşanan ve bilgi iletişimini kolaylaştıran teknolojik gelişmelerin bir parçası olarak ortaya çıkmıştır. Geleneksel pazarlama yöntemlerine, İnternet olanaklarını da ekleyen kuruluşlar, sadece belirli bir kitleye satış yapabilmenin ötesine geçip, üretkenliği ve yaratıcılığı arttıran küresel e-ticaret bağlantıları kurma şansını elde edebilmeye başlamıştır. Eskiden birçok şirket televizyon, gazete, radyo gibi araçları kullanarak potansiyel müşterilerine ulaşmaya uğraşırken, bugün bunlara İnternet üzerinden reklamcılık da eklenmiştir.
Aslına bakılırsa e-ticaret gerçekten hayatımızı kolaylaştıran bir sistemdir. Fakat bu güvenilmeyen hatta referans vermeyen kimliği gizli tutulan bazı sistemleri de içeriğinde barındıran bir bütündür. Sonuçta bunu yapan yine insandır. Sistem başlı başına insanları dolandırmaz ya da öldürmez. Neyse konuyu daha fazla genişletmeden anlatmak istediğim noktaya değinmek istiyorum.
Örneğin dolandırıcı bir siteyi hedef alalım.

Sitenin ismine dikkat ederseniz eğer, verdiğim örneklere çok yakın bir tanım içermektedir. "CevapverKazan!" Şimdi bu siteyi inceleyelim.
Gördüğünüz üzere bir yarışma formatında. Sizden sadece bir soruya doğru cevap vermenizi ve kazanacağınız ödülü seçmeniz isteniyor. Daha sonra eğer yarışmayı kazandıysanız size ulaşılması için kişisel bilgilerinizi yazmanız gereken bir form görünüyor.
Şimdi sıra uygulamaya ve devamında nelerin olacağına geldi. Talimatları gerçekleştirerek telefon numaramızı, soru hakkında cevabımızı, isim ve soyismimizi yazdık ve CEVABI GÖNDER'e bastık. Sonunda dolandırıcı firma, kuruluş veya kişiler bu bilgileri inceleyerek sizi telefon numaranızdan en geç birkaç güne arayacaklardır. İşin komik tarafı da şudur. Size yarışmada sorulan soru için hangi cevabı verirseniz verin o doğru bir cevap olacaktır. Tabi bunun bir dolandırıcılık olduğunu unutmamak gerekir. Dolandırıcılar için her yol mübahtır. Neyse ki arayan bir bayandır ve devamlı hiç susmadan konuşur. Bilgilendirme yapar.
"Sayın Falanca Cevap ver kazan adlı yarışmamızda doğru soruyu bilerek bizden bir kol saati veya falan filan bir ürün kazandınız. Falan ödülünüzü kargoya bir iki gün içerisinde teslim edeceğiz. Adres bilgilerinizi söyler misiniz?"
İşte tam da phishing dediğimiz olaya tekabül ediyor bu görüşme. Bu arada sizden kredi kartınızın numarasını veya Tc. kimlik numaranızı dahi isteyebilir. Çünkü olay bundan ibarettir. Kişilerin, kişisel bilgilerine erişerek onları yasal olmayan yöntemlerle dolandırmak. Tabi bu cevap ver kazan dolandırıcılığının formatına girmeyen bir mesele. Onlar sadece adres bilgilerine erişmek istiyorlar. Bu görüşmeyi yaparken aklınıza birkaç soru işareti takılıyor tabi ve soruyorsunuz. "Kargo gönderimi hakkında bilgilendirme yapar mısınız?" İlk önce telefondaki bayan duraksıyor ve sonra size cevabınızı veriyor ve kargonun alıcı ödemeli bir gönderi olacağını öğreniyorsunuz. Bu arada Alıcı ödemeli kargo hakkında daha fazla bilgiye erişmek isterseniz tıklayınız.
Kısaca, alıcı ödemeli kargo; göndericinin ödemediği ama ne olur ne olmaz kargo şirketiyle yaptığı anlaşmada kargo ücretini ödeyip, alıcı kargoyu istenilen ücretkarşılığında aldığında bu durum göndericinin kargo şirketine tekrar gidip emanet yatırdığı parayı geri almasıyla çözümlenir. Şimdi soracaksınız ki "Alıcı ödemeliyse neden kargoyu postalamak için gönderici para ödüyor?" Bunun sebebi de şudur. Eğer alıcı ürünü almaktan vazgeçer veya ürünün alıcıya hiçbir şekilde ulaşamaması durumu söz konusu olursa "eee? parayı kim ödücek burada mağdur kargo şirketi olmuyor mu? O kadar yol tepip kargoyu verilen adrese ulaştırmaya çalışıyor?" İşte bu yüzden gönderici parayı ödüyor. Alıcı da kargoyu aldığı zaman parayı öderse gönderici kendi parasını birkaç gün içinde emanet yatırdığı parayı temin edebiliyor.
Görüşme esnasında telefondaki kişi sizden onayı aldığında işlemi hemen başlatıyor ve kargo gönderimi gerçekleşiyor. Coğrafi konumunuza göre en geç 3 ile 5 gün arasında kargo şirketinin görevlisi kapınızı çalıyor. Biz hemen sonuca bağladık. Neyse flashback yaparak görüşme yaptığınız zamandan birkaç saat sonrasına dönelim şimdi.
Heyecanla doldurduğunuz formun sitesini gözden geçiriyoruz ki ne bir iletişim adresi ne de bahsettikleri firma veya kişinin bilgileri mevcut. Daha sonra bakıyoruz ki site şüphe duyulabilecek bir duruma sahip. Gerek bahşettiği ödüller ile gerek alıcıdan ödemeli yapılan gönderiler ile tam bir dolandırıcılık eseri. Hemen dolandırıldığınızı anlıyorsunuz ve telefona sarılarak birkaç saat önce konuştuğunuz kişiyi aynı numarayı tuşlayarak arıyorsunuz fakat ne telefonu açan var ne de meşgule alan! Sadece telefon çalıyor fakat cevap veren yok. Gün içerisinde birkaç defa daha arıyorsunuz yine kimse açmıyor. Bu şekilde, dolandırıldığınızı tam anlamıyla farkına varıyorsunuz.
Şimdi kargo görevlisinin geldiği an'a geri dönüyoruz. Ödül olarak gelen hediye kargonuzu almak için önce parasını bir güzel ödüyorsunuz, sonra kargoyu teslim alıp paketin içini açtığınızda gönderilen hediyenin, bahşedilen hediyeyle bir ilgisinin olmadığını anlıyorsunuz. Zaten o an'da sizin için e-ticaret sisteminin bir daha güvenilir olamayacağını anlamış oluyorsunuz.
İşte gördüğünüz üzere e-ticaret dolandırıcılığının sadece bir yöntemini sizlerle paylaştım. Burada önemli olan prestijli, dikkatli ve güvenilir alışveriş sitelerini tercih etmenizdir. Diğer türlü dolandırıcıların tuzağına düşmeniz işten bile değil.
Peki ya o adama noldu diye sorarsanız fena bir kazık yedi. Beleşten yaşamak olmaz değil mi?
Peki ya bu dolandırıcılığa düşmemek için eğer dolandırıldığınızı anlamışsanız yapmanız gereken şey gelen alıcı ödemeli kargoyu kabul etmemeniz olacaktır. Tabi kabul etmediğiniz takdirde kargonun içinde ne olduğunu göremeyeceksiniz, bu ayrı bir konu. Sonuç itibariye bu kargo sahibine geri gönderilecek ve parasını boş yere ödediği için kendi tuzağına kendi düşmüş olacak. Tabi bu ödenilen miktar onlar için küçük bir mevla olsa da sizi dolandıramamış olacaktır. Lütfen dikkatli olalım arkadaşlar! Kimliği belirsiz ve şüphe duyduğunuz hiç bir güvenlik şirketiyle anlaşmamış bu tür sitelerden sakının. Hiçbir zaman tanımadığınız kişilerle telefon ile görüşürken kişisel bilgilerinizi vermeyiniz.


Etiketler: internet dolandırıcılığı, reklam dolandırıcılığı, e-ticaret dolandırıcılığı, phishing, cevap ver kazan dolandırıcılığı, telefon dolandırıcılığı, reklam sahtekarlığı, alıcı ödemeli kargo, self kargo, yurtiçi kargo, ptt kargo, aras kargo, virüsler, spam, galaxy s3 dolandırıcılığı, oltalama

20 Mart 2014 Perşembe

The Walking Dead 4.Sezon 15.bölüm İzle | Yürüyen Ölüler 4.Sezon 15.Bölüm Seyret


The Walking Dead, Frank Darabont tarafından geliştirilen Amerikan televizyon dizisi. Robert Kirkman, Tony Moore ve Charlie Adlard 'ın aynı adlı çizgi romanına dayanmaktadır. Dizinin başrolünde, komadan uyandığında George A. Romero'nun korku filmlerindeki zombileri andıran et yiyen "aylaklar"ın dünyaya egemen olduğunu fark eden şerif yardımcısı Rick Grimes rolüyle Andrew Lincoln yer almaktadır. Ailesini bulmak için yola koyulur ve yol boyunca diğer birçok sağ kalan kişiyle karşılaşır.

Bu dizinin Fragmanıdır. The Walking Dead 4.Sezon 15.bölümü İzlemek için tıklayın.

The Walking Dead 4.Sezon 15.Bölüm Fragmanı


Etiketler: the walking dead izle, the walking dead 4 sezon 15 bölüm izle, yuruyen oluler 4 sezon 15 bölüm izle, the walking dead 4.sezon izle, tek parça izle, yürüyen ölüler 4.sezon 15.bölüm izle, bedava izle, full izle, 480p izle, 720p izle, zombi dizisi izle, hd film izle, hd dizi izle, diziwu, frank darabont dizileri, robert kirkman, rick grimes, michonne, maggie, glenn, carol, daryl dixon, kesintisiz izle, vk izle, the walking dead 4.sezon 15.bölüm seyret, ücretsiz dizi izle, fx izle, türkçe dublaj izle, türkçe altyazılı izle, amerika yayını izle, hd kalitede izle, tüm bölümleri izle, the walking dead 4.sezon 15.bölüm fragmanı

18 Mart 2014 Salı

Halk Düşmanları İzle | Public Enemies Tek Parça İzle


Public Enemies 2009 yapımı film. Bryan Burrough'un Public Enemies: America's Greatest Crime Wave and the Birth of the FBI, 1933-43 isimli kitabından sinemaya uyarlanmıştır. Yönetmenliğini Michael Mann yapmıştır. 1930'larda Büyük Bunalım döneminde geçen filmde FBI ajanı Melvin Purvis'in o zamanın ünlü suçluları John Dillinger, Baby Face Nelson, ve Pretty Boy Floyd'u durdurmaya çalışması anlatılacaktır. Christian Bale FBI ajanı Purvis'i oynarken, Johnny Depp Dillinger, ve Marion Cotillard Dillinger'ın kız arkadaşı Billie Frechette'i canlandıracaktır. Filmin çekimleri Columbus, Wisconsin'de on 17 Mart 2008'de başlamıştır.Chicago, Illinois ve Wisconsin'de bazı yerlerde çekimler yapılmış ve filmin çekimleri Haziran'da sona ermiştir. Film ABD'de 1 Temmuz Türkiye'de ise 10 Temmuz 2009'da gösterime girmiştir.

Kaynak: Vikipedi

Halk Düşmanları Tek parça İzle

Etiketler: halk düşmanları izle, türkçe dublaj izle, johnny depp, christian bale,marion cotillard, public enemies izle, vk izle, halk düşmanları hd izle, tek par izle, vk izle, movshare izle, haftanın en iyi filmi, suç, macera, aksiyon, türkçe altyazılı izle, public enemies hd download, halk düşmanları indir, torrent indir, 720pizle, halk düşmanları 720p izle, 1080p izle, halk düşmanları seyret, bedava film izle, ücretsiz film seyret, michael mann filmleri, christian bale filmleri, halk düşmanları


17 Mart 2014 Pazartesi

18 Mart Çanakkale Zaferi Önemi | Nedenleri | Çanakkale Zaferi İle İlgili Şiirler


Türk Halkı 18 Mart 1915 yılında Çanakkale topraklarında bir destan yazmıştı. Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde, yurdumuzu ele geçirmek isteyen İtilaf devletlerine karşı yapılan deniz ve kara muharebeleri sonucunda türk halkı düşman kuvvetlerini denize döktü. İtilaf Devletleri; Osmanlı İmparatorluğu'nun başkenti olan İstanbul'u alarak İstanbul ve Çanakkale boğazlarını ele geçirmek, Rusya'yla güvenli bir erzak tedarik ve askeri ikmal yolu açmak, başkent İstanbul′u zaptetmek suretiyle Almanya′nın müttefiklerinden birini savaş  dışı bırakarak İttifak Devletlerini zayıflatmak amaçları ile ilk hedef olarak Çanakkale Boğazı'nı seçmişlerdir. Ancak saldırıları başarısız olmuş ve geri çekilmek zorunda kalmışlardır. Kara ve deniz savaşı sonucunda iki taraf da çok ağır kayıplar vermiştir. Çanakkale Savaşı ile ilgili detaylı bilgiye buradan  ulaşabilirsiniz.

Çanakkale Destanı

Yaşamaz ölümü göze almayan.
Zafer, göz yummadan koşana gider.
Bayrağa kanının alı çalmayan,
Gözyaşı boşana boşana gider!

Kazanmak istersen sen de zaferi
Gürleyen sesinle doldur gökleri
Zafer dedikleri kahraman peri
Susandan kaçar da coşana gider.
Bu yolda herkes bir ey delikanlı
Diriler şerefli ölüler şanlı
Yurt için döğüşen başı dumanlı
Her zaman bu şandan, o şana gider

Faruk Nafiz Çamlıbel




18 Mart Çanakkale

Bulutlar sarmıştı her yanı,
Kapkara bir geceydi,
Yağmur,bardaktan boşalırcasına,
Sağnak gibi yağıyordu,
Yedi düvelin gemilerinden yükselen,
Top,tüfek sesleri,
Her yanı inletiyordu,
Mustafa Kemalin askerleri,
Aslanlar gibi dövüşüyordu,
Ve Çanakkale kahramanca,
Düşmana selam veriyordu,
Kükrüyordu tepeden,
Mustafa Kemal,
Vatanıma ayak basacaksa düşman,
Yaşamanın ne gereği var,
En son nefer ölünceye kadar,
Dövüşeceksiniz aslanlar,
Görecek bütün dünya,
Ne aslanlar doğururmuş,
Emineler,Hatçeler,Ayşeler,Fatmalar.

Ali Osman Yılmaz





Bir Yolcuya 

Dur yolcu! Bilmeden gelip bastığın
Bu toprak, bir devrin battığı yerdir.
Eğil de kulak ver, bu sessiz yığın
Bir vatan kalbinin attığı yerdir.

Bu ıssız, gölgesiz yolun sonunda
Gördüğün bu tümsek, Anadolu'nda
İstiklal uğrunda, namus yolunda
Can veren Mehmet'in yattığı yerdir.

Bu tümsek, koparken büyük zelzele,
Son vatan parçası geçerken ele,
Mehmed'in düşmanı boğduğu sele
Mübarek kanının akıttığı yerdir.

Düşün ki, haşr olan kan, kemik eti
Yaptığı bu tümsek, amansız çetin
Bir harbin sonunda bütün milletin
Hürriyet zevkini tattığı yerdir.

Necmettin Halil ONAN





Çanakkale Geçilmez

Çanakkale bizimdir
Kimseye vermeyiz
Hakkımızla savaşırız
Çanakkale'yi geçirmeyiz

Toprağımızı vermeyiz
Çanakkale'yi geçirmeyiz
Çanakkale geçilmez
Türk oğlu yenilmez

Bayrağımızı koruruz
Nice çocuklar için
Rahat olsun çocuğumuz
Çankkale'yi geçirmeyiz

Nice düşman yeneriz
Çanakkale'yi geçirmeyiz
Kırmızı beyaz bayrağımız
İçin canımızı veririz

Naime DEMİREL




Çanakkale Destanı 

Bir destan yazılmıştı, Çanakkale isminde,
Bin dokuz yüz on beşin, Mart’ın on sekizinde.
O bir destan değildi, masal sayılır destan,
Ölüm kalım savaşı, kurtuluştu kaostan.
Bu savaş milletimin, varlık yokluk savaşı,
Savaşan Mehmetçiğin, koltuğundaydı başı.
Üşüştü başımıza, dünyanın yabanisi,
Her birisi sanki de, cehennem zebanisi.
Mahşeri aratmıştı, o günde Çanakkale,
Kurdular her cephede, etten, yürekten kale.
Haçlı haçın altında, hedef almış hilali
Geldiyse de top yekun, yaşadı izmihlali.
Bir mühür basılmıştı, dünyanın tarihine
Kim ki şehit düşmezse, küserdi talihine.
Düğüne gider gibi, gittiler şahadete,
Koştular seve seve, en büyük ibadete.
Vatan uğrunda canlar, fedadır birer birer
Şehittir o yiğitler, ölmezler diridirler,
Cephedeydi neferi, duadaydı hastalar,
Kimi yetmiş den fazla, kimi çocuk yaştalar.
Semadan yağmur gibi, yağıyorken kurşunlar,
Sevindiler giderken, Allah’a kavuşanlar.
Nerde mal mülk sevdası, canlarından geçtiler
Kurşun kurşun, şehadet şerbetini içtiler.
Ne Yâr var akıllarda, nede çocuk hayali,
Hedef tek, canı verip, yüceltmekti hilali.
Birkaç gazisi kalan, tek savaştır cihanda,
Kanatlanıp uçtular, cennete hep bir anda.
Toprak kan kustu o gün, denizler demir yuttu,
Şehitleri O Nebi, kucağında uyuttu.
Ne gerek mezar taşı, ne gerek ona mezar
Bugün tarih onları, altın harflerle yazar.
Namazsız ve Kur’an sız, düşse de bir yanına,
Kefensiz, kanlı yelek, şahittir imanına.
Bir damla şehit kanı, bütün dünyaya değer,
Bir toprak parçasıdır, vatan değilse eğer.
Kurtarıp boğazları, şehadete erdiler,
Dünyaya yiğitliğin, bir dersini verdiler.
Gafiller ucuz sandı,oysa paha biçilmez
Sonunda anladılar, Çanakkale geçilmez.
Vatana göz dikenler, azdırdıkça azdılar,
Aslanlar savunmanın, destanını yazdılar.
Okusun bütün dünya, oturup ezberlesin,
Artık ininden çıkıp,yurduma göz dikmesin
Bu vatanın evladı, kurbandır toprağına,
Çakallar rüzgar olsa, değemez yaprağına.
Bir Hilal ki bağrında, yaşatır bu milleti,
Binlerce güneş feda, yaşasın Türk Devleti.

Kasım KAPLAN




Çanakkale 

Gün geçmiş,yıl geçmiş ne yazar.
Her karış torağında bin,şehit bir mezar.
Yeryüzünde yaşadıkça,tek dişi canavar.
Türk milleti aynı destanı yine yazar.

Sen rahat uyu ey şanlı şehit.
Gölgesinde gölgelen al bayrağın.
Hangi kem göz sana edebilir nazar.
Türk milleti aynı destanı yine yazar.

Yedi cihana yeter yazdığın destan.
Gök kubbe ay,yıldız sana verir selam.
Çanakkaleyi düşmana yaptınya mezar.
Türk milleti aynı destanı yine yazar.

Dünya döndükçe Çanakkale yine geçilmez.
Kanınla suladın toprağı hangi canlı seni bilmez.
Sen yazdın cihana şanlı tarihi artık kim bozar.
Türk milleti aynı destanı yine yazar.

ŞEFİK AYDEMİR




Çanakkale Zaferi 

Her şeyi hesaplayıp yurdumuzu böldüler
Bizi yok etmek için sürülerle geldiler
Türk’ü tanımadılar gafletlere daldılar
Mehmetçiği görünce kanı dondu kurudu
Mehmetçik şehit oldu vatanını korudu

Düşmanlar tekniğiyle işini kolay sandı
Her taraf cehennemdi ateş barut ve kandı
“Çanakkale geçilmez” o ne müthiş destandı
Can verdi Mehmetçikler vatanını korudu
“Ya ölüm Ya istiklal” buydu şartı şurtu

Cephede her yer müthiş, kan barut kokuyordu
Mehmetçik mermisizdi süngüyü takıyordu
Ölüme emir almış dualar okuyordu
Taarruz için değil ölmek için yürüdü
Düşmana dehşet saldı vatanını korudu

İşte böyle ölümü ölümsüzlük bilmişler
Ne engin iman gücü, ölürkende gülmüşler
Anladı ki düşmanlar yanlış yere gelmişler
Onları aynı anda büyük korku bürüdü
Bizim şehitler ölmez onlar öldü çürüdü

Der Mikdatî askerin her biri bil ki zahit
Cengaverce savaştı vatan uğrunda şehit
Kazanmayı bildiler imanlarıydı ahit
Şadolsun ecdadımız vatanını korudu
Ölen düşmanları da Mehmetçikler kürüdü

MİKDAT BAL




Yaralı

Rüya görüyordu vurdular. 
Kapandı toprağa upuzun, 
Bir avuç barut yamandı ete; 
Yaralı uyuyor, 
Susun... 

Bu hırıltı, 
Bu çatlamış dudaklar, 
Bu pelte pelte kan içinde yüzen baş; 
Bu tek kol, 
Bu tek bacaklı kahraman, 
Ak saçlı, 
Omuzu nasırlı ananın 
Yemenden dönen en son oğludur, 
Onun göğsünde: Çanakkale, 
Onun göğsünde: Dumlupınar, 
Kurşunla yazılıdır, 
Bu NEFER! 
“Açma da yaramı anam! kan gider” 
Dadaylıdır!

FETHİ GİRAY


Etiketler: çanakkale şiirleri, çanakkale zaferi, çanakkale savaşı, çanakkale denis savaşı, gelibolu savaşı, atatürk, çanakkale yolun sonu, çanakkale şiiri, çanakkale hakkında şiirler, sözler, çanakkale zaferi mesajları, çanakkale zaferi ile ilgili yazı, çanakkale zaferi kutlama programı, çanakkale zaferi ile ilgili sözler, çanakkale zaferi ile ilgili kompozisyon, çanakkale savaşının nedenleri, çanakkale savaşının sonuçları, çanakkale savaşının önemi, çanakkale savaşı hangi tarihte yapılmıştır

The Walking Dead 4.Sezon 14.Bölüm İzle | Yürüyen Ölüler 4.Sezon 14.Bölüm İzle


The Walking Dead, Frank Darabont tarafından geliştirilen Amerikan televizyon dizisi. Robert Kirkman, Tony Moore ve Charlie Adlard 'ın aynı adlı çizgi romanına dayanmaktadır. Dizinin başrolünde, komadan uyandığında George A. Romero'nun korku filmlerindeki zombileri andıran et yiyen "aylaklar"ın dünyaya egemen olduğunu fark eden şerif yardımcısı Rick Grimes rolüyle Andrew Lincoln yer almaktadır. Ailesini bulmak için yola koyulur ve yol boyunca diğer birçok sağ kalan kişiyle karşılaşır.

The Walking Dead 4.Sezon 15.bölüm Fragman ve Sneak Peak'lerini izlemek için tıklayın.

The Walking Dead 4.Sezon 14.Bölüm


Etiketler: the walking dead izle, the walking dead 4 sezon 14 bölüm izle, yuruyen oluler 4 sezon 11 bölüm izle, the walking dead 4.sezon izle, tek parça izle, yürüyen ölüler 4.sezon 14.bölüm izle, bedava izle, full izle, 480p izle, 720p izle, zombi dizisi izle, hd film izle, hd dizi izle, diziwu, frank darabont dizileri, robert kirkman, rick grimes, michonne, maggie, glenn, carol, daryl dixon, kesintisiz izle, vk izle, the walking dead 4.sezon 14.bölüm seyret, ücretsiz dizi izle, fx izle, türkçe dublaj izle, türkçe altyazılı izle, amerika yayını izle, hd kalitede izle, tüm bölümleri izle

KİŞİSEL BİLGİLERİNİZİ KORUMA ALTINA ALIN

LINE’da kullanıcı bilgi ve görüşmeleri 3G, 4G ve Wi-Fi dahil tüm ağlarda şifreleniyor!
Whatsapp’ın Facebook’a satılmasıyla birlikte kişisel bilgilerinin güvenliğinden endişe eden birçok kullanıcı alternatif uygulamalara yönelmeye başladı. Bu uygulamalar arasında öne çıkanlardan birisi de LINE. Uygulamada kullanıcı bilgi ve görüşmeleri 3G, 4G ve Wi-Fi dahil tüm ağlarda şifreleniyor.   LINE’ın iç denetim yönetimi alanında üç uluslararası sertifikaya (SOC2, SOC3 ve SysTrust) sahip olan ilk mobil mesajlaşma uygulaması olması da güvenlik standartlarına verdikleri önemin bir kanıtı niteliğinde.
Telefon Numaranızı Gizli Tutun
LINE’da kendinize özel bir ID belirleyerek telefon numaranızı kimselere vermeden iletişim kurabilirsiniz. Sizi LINE ID’nizi kullanarak ekleyen kişiler telefon numaranızı göremezler. LINE ID’nizi belirlemek için Diğer/Daha Fazlası > Ayarlar > Profil menüsünü kullanabilirsiniz.
Telefon numaranıza sahip kişilerin LINE arkadaşları listesine otomatik olarak eklenmek istemiyorsanız “Başkalarının Eklemesine İzin Ver” seçeneğini kapatabilirsiniz. Böylece sizi sadece LINE ID’nizi paylaştığınız kişiler ekleyebilir.

Tanımadığınız Kişilerin Sizi Rahatsız Etmesine Engel Olun
Anlık mesajlaşma uygulamaları kullananların korkulu rüyalarından birisi de yanlışlıkla alakasız bir mesajlaşma grubuna eklenmektir. LINE’da tanımadığınız kişilerin bulunduğu bir grup sohbetine davet edildiğinizde grupta bulunan kişiler telefon numaranızı göremiyor.
Tanımadığınız bir kişi size mesaj attığında LINE otomatik olarak  “Ekle”, “Engelle” ve “Şikâyet et” seçeneklerini sunuyor. Eğer size mesaj gönderen kişiyi tanımıyorsanız kolayca engelleyebiliyorsunuz.

Telefonunuz Yanınızda Olmasa Da Mesajlarınızı Koruyun
Yazışmalarınızı meraklı gözlerden korumak için LINE’a şifre koyabiliyorsunuz. Diğer/Daha fazlası > Ayarlar > Gizlilik ayarlarından “Şifre Kilidi”ni kullanarak LINE’ın her açılışta şifre sormasını sağlayabiliyorsunuz.

Ayrıca “Sohbet Odası Ayarları”ndan tüm sohbet geçmişinizi ve sohbetler içerisinde paylaştığınız tüm dosyaları tamamen silebiliyorsunuz.
Bir arkadaşınız LINE’dan size mesaj yazdığında bildirimin ekranda mesaj okunacak şekilde belirip belirmemesi ile ilgili ayarlarınızı da istediğiniz gibi düzenleyebiliyorsunuz. Bildirim ayarlarında yer alan “Önizleme göster” seçeneğini kapattığınızda, yeni bir mesaj geldiğinde ekranda gelen mesaj yerine “Bir mesajınız var!” yazısı görünüyor.

Paylaşımlarınızı Gizleyin
LINE’ı rakiplerinden ayıran bir diğer özelliği de ileti, fotoğraf, video, bağlantı gibi paylaşımların yapılabildiği, sosyal medya yapısına sahip Timeline ve Home özellikleri. LINE’daki Timeline ve Home hareketlerinizi yalnızca arkadaşlarınız görebiliyor. Ancak burada da iletilerinizin kimler tarafından görüntülenebileceğini belirleyebiliyorsunuz.
Timeline’ınızda paylaşmak istediğiniz iletinizi hazırlarken alt menünün en sağında bulunan “Kişiler” sembolüne tıklayarak iletinizin gizlilik ayarlarını yapabilirsiniz.

Nerede, Ne Zaman İsterseniz Güvenle Konuşun, Mesajlaşın!
LINE'ı tüm akıllı telefonlarda (iPhone, Android, Windows Phone, Blackberry, Nokia), tabletlerde ve hatta bilgisayarınızda bile kullanabilirsiniz.
Kullandığınız cihaza uygun LINE indirmek için: http://line.me/tr/download
Bir boomads advertorial içeriğidir.

16 Mart 2014 Pazar

Japon Fotoğrafçı Kedilerin Gün Doğumundaki Hallerini Kareye Aldı

İnternette bir nevi fenomen haline gelen kediler gün gelmiyor ki meraklılarının dikkatini çekmesin. Kediler hayatın her noktasında var ve olmaya devam edecek. İlginç haylazlıklarıyla ve komik tavırlarıyla öylesine şirinler ki. Bu popülerliklerinden dolayı bazı fotoğrafçılar kendilerini kedilere adadılar ve internete birbirinden hoş ve sanatsal kedi fotoğraflarını yüklediler. Bu küçük,  sevimli yaramaz dostlarımızı bir de bu açıdan görmenizi istiyorum doğrusu. Ünlü fotoğrafçı  Seiji Mamiya kedilerin gün batımında ki hallerini kendi bakış açısından bizlere muhteşem bir görsel şölenle sunuyor. Şimdi o fotoğraflara bakalım ve o yüzümüzdeki hafif ve yeri gelince kahkahalara gülümsememizi koruyalım.





















Etiketler: en güzel kedi resimleri, kedi fotoğrafları, şirin kedi, grumpy cat, kedi, kedi resmi, siyah kedi, sarı kedi, cat photography, seiji mamiya, kedi resim, kediler, sevimli hayvanlar, kedi, hd kedi resimleri, 1280p kedi resimleri, full hd kedi resmi, arkaplan, kedi duvar kağıdı, duvar kağıtları, kedi resimleri indir, cat picture download, masaüstü arkaplanı indir, kediler, gündoğumunda kediler, mart ayı, kedi

15 Mart 2014 Cumartesi

Fotoğraflarınıza Çizgi Film Efekti Verebileceğiniz En İyi 10 Site


Fotoğraflarınıza tek tıkla birbirinden ilginç çizgifilm efektleri vermek ister misiniz? Arkadaşlarınızı bu denli şaşırtmak için sadece çizgifilm efektleri için hazırlanmış önerdiğimiz site veyahut programları denemeye ne dersiniz. Belki de daha önce bu konuları araştırıp denemek istemişsinizdir fakat tam da istediğiniz gibi bir efekte sahip olamamışsınızdır. Bu efektleri verebilmek için saatlerce photoshop gibi zor ve karmaşık programlarla uğraşmanız gerekmiyor arkadaşlar. Sadece bu işlevi fotoğraflarınıza uygulayabilmeniz için geliştirilmiş birçok site ve program var ama arasından en iyilerini seçmek zorundasınız. Yoksa Fotoğraflarınız istediğiniz gibi olmaz.
Biz buna bir son vermek için en iyi cartoon effect sitelerini ve programlarını sizler için bir araya getirdik. Aralarından herhangi hoşunuza giden birini seçerek parantez içindeki linke tıklayarak sitenin bulunduğu adrese gidebilirsiniz.


THE CARTOONİST STUDİO (www.thecartooniststudio.com)


The Cartoonist Studio fotoğraflarınıza çizgi film efekti verebilmeniz için en ideal sitelerden birisidir. Mutlaka denemelisiniz.


BEFUNKY (www.befunky.com)


Befunky'de bu sitelerin başında geliyor sadece  resimlerinize çizgi film efekti vermekle kalmıyor daha bir çok efekti de içeriğinde bulunduruyor. Bu kaliteli efekt verme sitesini denemelisiniz.


CARTOONİZE (www.cartoonize.net)


Yararlanabileceğiniz en kapsamlı efekt sitelerinden birisi Cartoonize... Aradığınız birçok efekti bu site altında bulabilirsiniz.


SNAPSTOUCH (www.snapstouch.com)


Bu site hep marjinal bir tavırla köşelerde bir yerlerde kaybolup gidiyor ama birbirinden lüks efektleriyle heyecanlandırıyor. Muhakkak denemelisiniz.


ANYMAKİNG (www.anymaking.com)

Cartoonize ile aynı özellikleri taşıyan ve içerisinde birçok efekti barındıran sitelerden birisi daha Anymaking.


ROLLİP (www.rollip.com)


Befunky ile aynı tarza sahip kaliteli bir efekt sitesi. Fotoğraflarınızı efekt eklemek dahilinde kesebilir, boyutlandırabilir veya editleyebilirsiniz.


CARTOON.PHO.TO (www.cartoon.pho.to)


Bu sitede fotoğraflarınıza efekt vermenizin yanı sıra animasyonlu fotoğraflar oluşturabiliyorsunuz.


PHOTO KAKO (www.photo-kako.com)




Kako isminden de anlaşılacağı gibi idare eder bir site olma yolunda gidiyor, ama dediğim gibi.


PİCTURE TO PEOPLE (www.picturetopeople.org)


Picture to People içeriğinde birçok kaliteli efekti barındıran sitelerden birisidir. Ayrıca vektör efektleri de verebileceğiniz nadir sitelerdendir.


KUSO CARTOON (www.kusocartoon.com)


Ve son olarak dünyanın en iyi efekt verme sitesini sunuyorum sizlere. Avatar filminin yapımcıları bile bu siteden yararlandı. Tüm ünlü çizgi filmler bile bu siteyi kullandı. Birbirinden özel efektlerin bulunduğu bu site 7 dalda akademi ödülü kazandı. Tüm zamanların en profesyonel efektlerini bu site altında ücretsiz olarak bulabilirsiniz.


Etiketler: efekt sitesi, en kaliteli efektler, çizgi film efekti, animasyon efekti, fotoğraf editörü, en iyi efekt ekleme siteleri, fotoğraf düzenleme siteleri, photoshop siteleri, online effect editor, photo effect, cartton effect photo, resim efekt ekle, lomo efekti, vintage efekt, befunky, pixlr, cartoon, efek resim, fotoğraf, edit, bedava, ücretsiz, beleş, fotoğraf photoshop yapma