14 Eylül 2013 Cumartesi

Zülfü Livaneli - Mutluluk


Mutluluk | Ekitap | Türkçe | PDF | 0.8 MB

Meryem: Van Gölü kıyısındaki bir kasabada, Allah’ın kendisini sevmesinden başka bir şey beklemeyen 17 yaşında bir kız. Şeyh amcasının tecavüzüne uğramış. Bir töre cinayetine kurban gitmek üzere.
Prof. Dr. İrfan Kurudal: İstanbullu tanınmış bir aydın. Hayattan hiçbir beklentisi kalmamış. Sahip olduğu her şeyi geride bırakarak, teknesiyle amaçsız bir Ege yolculuğuna çıkıyor.
Cemal: Gabar Dağları’nda PKK peşinde koşmuş bir komando. Askerliğini bitirip eve döndüğünde ömrünün en zor göreviyle karşı karşıya kalıyor: Ailenin yüzkarası amca kızını töre gereği öldürmesi gerekiyor.





Sabahattin Ali - Kürk Mantolu Madonna


Kürk Mantolu Madonna | Ekitap | Türkçe | PDF | 0.9 MB

Kürk Mantolu Madonna: "Her gün, daima öğleden sonra oraya gidiyor, koridorlardaki resimlere bakıyormuş gibi ağır ağır, fakat büyük bir sabırsızlıkla asıl hedefine varmak isteyen adımlarımı zorla zapt ederek geziniyor, rastgele gözüme çarpmış gibi önünde durduğum "Kürk Mantolu Madonna"yı seyre dalıyor, ta kapılar kapanıncaya kadar orada bekliyordum." Kimi tutkular rehberimiz olur yaşam boyunca. Kollarıyla bizi sarar. Sorgulamadan peşlerinden gideriz ve hiç pişman olmayacağımızı biliriz. Yapıtlarında insanların görünmeyen yüzlerini ortaya çıkaran Sabahattin Ali, bu kitabında güçlü bir tutkunun resmini çiziyor. Düzenin sildiği kişiliklere, yaşamın uçuculuğuna ve aşkın olanaksızlığına dair, yanıtlanması zor sorular soruyor.





Bernard Cornwell - Şeytanın Atlıları


Şeytanın Atlıları | Ekitap | Türkçe | PDF | 1.1 MB

"Politik ve dinî bir karmaşanın ortasında kanlı bir çatışma; Bay Cornwell ne kadar da iyi bir yazar oldu böyle."
-The Economist-

"Gerçekten muhteşem bir tarihi roman." 
-Evening Standard-

İngilizler'in Fransızlar ile savaşmak için Kanal'ı geçtikleri bir dönemdi. Kral, büyük lordlar ve şövalyeler orduya önderlik ediyordu ama İngilizler'in gizli silahı, hepsi sıradan adamlar olan okçularıydı. Hooktonlu Thomas, bu okçulardan biriydi. Ama aynı zamanda özel bir görevi vardı; dövüşün heyecanı sırasında sık sık unuttuğu bu görev, bir Fransız haydut tarafından öldürülen babasının intikamını almak ve aile hazinesini geri getirmekti. Ama bu yolculuk, sandığından çok daha karmaşık ve ihanetlerle dolu olacaktı. Kendisini bekleyen düşman, Hıristiyanlık âlemindeki en büyük emanet olan Kutsal Kâse'nin peşindeydi. "Kutsal Kâse'nin Peşinde" serisinin bu ilk kitabı, Crécy Savaşı ile sona ermektedir ve bu savaş, Yüzyıl Savaşları olarak bilinen tarihi olayın başlangıcıdır.







Bernard Cornwell - Cehennem Savaşçıları


Cehennem Savaşçıları | Ekitap | Türkçe | PDF | 1.2 MB

"Muhtemelen tarihi macera romanlarının yaşayan en büyük yazarı." 
-Washington Post-

Kutsal Kâse'nin Peşinde üçlemesinin ikinci kitabında, Bernard Cornwell ilk kitabı okuyanları hayal kırıklığına uğratmayarak kahramanları yeni serüvenlerlerle karşımıza çıkarıyor.
Crécy Savaşında hayatta kalmayı başaran Hooktonlu Thomas, babasının gizemli hazinesini bulması için Kral tarafından göreve çıkarılır. Söylentilere göre bu hazine Hıristiyanlık âleminin en büyük miti olan Kutsal Kâse'dir. Fakat Thomas bu hazineyi ele geçirmeye çalışan tek kişi değildi. Rakipleri onu durdurmak ve 'Kutsal Kase'yi bulabilmek için her türlü kıyımı yapmaya hazırdı. 
Şimdi artık, Kutsal Kâse'nin gizemini bildiğine inanılan, Thomas'ın babasının katili ve aynı zamanda Thomas'ın kuzeni ve düşmanı olan Astarac Kontu, Vexilleli Guy ile yüzleşme zamanıydı.





Bernard Cornwell - Heretik


Heretik | Ekitap | Türkçe | PDF | 0.9 MB

İngilizler Calais'i ele geçirdiklerinde, Fransa ile savaş bir ateşkesle askıya alınmıştır. Ama Hooktonlu Thomas hâlâ Kutsal Kâse'nin izini sürmek ve en ölümcül düşmanıyla yüzleşmek zorundadır: Kuzeni Guy Vexille!

Thomas ve adamları, kâfirlik suçuyla yakılmak üzere olan bir kızı kurtardıklarında, kilise tarafından saldırıya uğrarlar ve Thomas'ın kendisi bir kaçak haline gelir. 

Thomas, Kutsal Kase'nin hâlâ bulunabileceğine inandığı Astarac Vadisi'ne gider ama aynı hazinenin peşinde Thomas'tan başkaları da vardır. Ödül savaşta zaferi garantileyecektir ve saklambaç oyunu son derece ölümcüldür. 

Thomas nihayet düşmanıyla yüzleşmeyi başardığında, kaderi beklenmedik bir şekilde değişir. Şatolar, manastırlar, üzüm bağları ve köylerle dolu bir bölge, ölüm krallığı haline gelir ve Tanrı'nın merhametinin simgesi olan Kutsal Kâse'ye her zamankinden daha fazla ihtiyaç vardır. Nihayet Hıristiyanlık tarihinin en önemli hazinesi sayılan Kutsal Kâse'ye ulaşılmıştır. Peki ya sonra...






Frank Mccount - Angela'nın Külleri


Angela'nın Külleri | Ekitap | Türkçe | PDF | 1.1 MB

"Geriye bakıp çocukluğumu anımsadığında, nasıl hayatta kalabildiğime hâlâ şaşarım." 

Ekonomik kriz sırasında, Amerika'ya yeni gelmiş bir göçmen ailesinin çocuğu olak, Brooklyn'de dünyaya gelen ve İrlanda'nın Limerick kentindeki yoksul mahallelerde büyüyen Frank McCourt'un anıları böyle başlıyor. Frank'ın babası Malachy, genellikle çalışmadığı çalıştığı zamanlar da aldığı parayı içkiye yatırdığı için, annesi Angela'nın çocuklarını bakıp besleyecek parası yoktur. Ancak aynı Malachy, sorumsuz ve garip bir adam olmasına karşın, Frank'ın hikâye yazma yeteneğini ortaya çıkaracaktır. Frank, babasının, İrlanda'yı kurtaran Cuchulain hakkında anlattığı hikâyelerle, annesine bebekler getiren, Yedinci Basamaktaki Meleğin hikâyesiyle büyür.




Stephenie Meyer - Tutulma


Tutulma | Ekitap | Türkçe | PDF | 1.4 MB

Tüm dünyada satış rekorları kıran Alacakaranlık Serisi’nin yüksek hasılatlı filmi vizyona girmeden beklenen üçüncü kitap Tutulma,kitabevlerinde…
Binlerce Alacakaranlık hayranını beklediğine değecek kadar sevindirecek olan kitabın satışa sunulduğu ilk gün kapışılması mümkün!

Çünkü Edward’la Bella için aşkın anlamı Tutulma’da daha derin…



Stephenie Meyer - Geceyarısı Güneşi


Gece Yarısı Güneşi | Ekitap | Türkçe | PDF | 1.5 MB

Bilindiği üzere bu kitap Edward’ın gözünden. Edward hep kendisinin ‘karanlıkta olduğunu’ düşünüyordu, yani hayatı hiç daha iyiye gitmedi. Şöyle de diyebiliriz ki sürekli geceyarısı olan bir ortamda yaşadı. Ama Bella hayatına girdiğinde, her şeye rağmen dünyasında bir ışık olduğunu farketti. Çünkü, Edward’ın 2. kitapta Bella’yla konuşurken de belirttiği gibi, bella onun için bir tür güneş olmuştu.




Arthur Conan Doyle - Sherlock Holmes - Bütün Hikayeleri 1


Sherlock Holmes Bütün Hikayeleri 1 | Ekitap | Türkçe | PDF | 1.4 MB

Dünyaca ünlü dedektif Sherlock Holmes, kendine özgü kişiliği ve maceralarıyla okurları 1887´den bu yana büyülemeye devam ediyor. Toplam elli altı çarpıcı hikayeden oluşan bu eser, ilk cildiyle okurlarının karşısında.






Margaret Weis & Tracy Hickman - Efsaneler Kitap 1 - İkizlerin Zamanı




İlkbahar Şafağı'nda bıraktığımız Tanis Yarımelf, dev savaşçı Caramon, hırslı ve gizemli kişiliğiyle usta büyücü Raistlin, sevimli ve korkusuz kender Tas ve diğerlerine Raistlin ile karmaşık duygu ve ilişkiler içerisindeki Paladine'ın Kutsal Rahibesi Crysania katılıyor.

Zayıf ve hastalıklı Raistlin'den bütün dengeleri, zamanı bile değiştirebilecek güçlü büyücü Raistlin'e güçlü sağlıklı ama zayıf kişilikli Caramon'dan şişmiş, alkolik Caramon'a...

İkizlerin zıt karakterleri; Ejderhaların Dünyasında Crysania'nın etrafında acımasız bir savaşa doğru sürükleniyorlar...




Margaret Weis & Tracy Hickman - Efsaneler Kitap 3 - İkizlerin Sınavı



Tanrısal gücün peşindeki usta büyücü Raistlin, Kumdaki Ayak İzleri'ni takip ederek tanrılara meydan okuyor.

İkizi Caramon ve Paladine'ın kutsal rahibesi Crysania da bu çatışmanın girdabına kapılmışlar. İkizler tarihinin kalbinde, 'kendi' ayak izlerinin üzerinde tanrılarla, zamanla ve birbirleriyle savaşıyorlar.

Caramon'un komutasındaki Fistandantilus'un Ordusu, zamanın nehrinde 'bilinen' bir 'bilinmezliğe' doğru tüm açmazları ve tüm hızları ile sürükleniyor...

Ejderha Mızrağı efsanesi, Mızrak Kahramanları ile sürüyor...



E-Kitabı indirmek için tıklayın.

13 Eylül 2013 Cuma

Evde işinize yarayacak pratik bilgiler

Ezilmiş Halılar
Halılarınızın ezilmiş yerlerini düzletmek için, ıslak bir bezle ılık ütüyü bu ezilmiş yerlerin üzerinde gezdirin. bu işlemi yaparken ütüyü çok fazla bastırmamaya çalışın. Ezilmiş olan kısımların dikleştiğini göreceksiniz. Gerekirse biraz da fırçalayabilirsiniz.


Çiçekleriniz Bozuluyorsa
Evinizdeki çiçekler bazen böcek yüzünden kurur. Onların çiçek köklerini yemelerini önlemek için sigara külünden yararlanın. Çiçek köküne dökeceğiniz küller, böceğin hastalanıp ölmesini sağlar.

Koltukların Tozunu Alırken
Elektrik süpürgeniz yoksa ve koltuklarınızın tozunu almanız gerekiyorsa, şu yöntemi uygulayın. Tozunu alacağınız eşyanın üstüne nemli bir bez yayın, beze sopa ile vurarak tozunu çıkarın. Çıkan toz nemli beze yapışacaından hem oda tozlanmaz, hem de eşyalarınız tertemiz olur.

Güvelerden Kurtulmak İçin
Güvelerin dolaplarınızı istila etmelerini önlemek için, büyükçe bir portakal alın, üzerine kabuğu görünmeyecek kadar sık biçimde karanfil batırın. Bu karanfilli portakalı giyecek dolabınıza ya da sandığın bir köşesine koyun. Böylece güveleri giyecek dolaplarınızdan uzak tutmuş olursunuz.

Tahta Kapı ve Çerçeve Temizliği
Ellerinizin beyaz veya açık renge boyanmış kapı ve tahtalar üzerinde nasıl kötü izler bıraktığını bilirsiniz. Tahta eşyalar böyle kirlendiği zaman yapacağınız işlem şundan ibaret: Çiğ bir patatesi ortadan ikiye bölün ve lekeli yere hafifçe sürün. Lekeler hemen yok olacak ve eşya eski haline dönecektir. Ayrıca tahta eşyayı temizlemek için şu yöntem de çok etkilidir. İki çorba kaşığı çayı kaynar su içine atın. Su soğuduktan sora renkli kapı veya tahta eşyayı sünger yardımıyla bu su ile yıkayın. Yuşak bir bezle kurutun.

Paslı Eşyalar
Makas ve bıçaklardaki pas lekesini çıkarmak için en iyi çare gazdır. Pas olan yeri birkaç defa gaza batırılmış bir bezle silin. Sonra da yünlü bir kumaş parçasıyla kurulayın.

Kahve Dökülürse
Üzerinize veya halıya kahve dökülürse, lekeyi soğuk suyla ıslattıktan sonra hemen birkaç damla gliserin ile çitileyin.

Çivi Çakmak İçin
Duvara büyük çivileri çakmak hiç de kolay değildir. İnsanı oldukça uğraştırır ve sıvanın dökülmesine de neden olabilir. Bunu önlemek için çiviyi çakmadan önce sabuna bulayın. Böylece çivi duvara kolayca girer.

11 Eylül 2013 Çarşamba

Picasa indir - Resim düzenleme programı indir

Picasa

Google‘ ın resim düzenleme ve paylaşma anlayışına kattığı en büyük yeniliklerden biri sayılan program. Picasa ile resimlerinizi düzenleyebilir, kesip efektler uygulayabilirsiniz. Picasa ile resimlerinizi google+ hesabınızda da paylaşabilir, direk mail atarakda hızlı bir şekilde alıcılarına resimlerinizi ulaştırabilirsiniz.
Picasa güncel sürümü 3.9 ile kullanıcılarla buluşmuştur. Bu yeni sürüm ile 24 yeni efekt kütüphanelere eklenmiştir. Daha bir çok yeni özelliği için picasayı aşağıdaki bağlantısından indirebilirsiniz.




9 Eylül 2013 Pazartesi

Format Factory İndir - Ses ve video dönüştürme programı İndir


Format Factory her türlü video, ses dosyalarını istediğiniz herhangi bir formata dönüştürebilirsiniz. Öncelikle programı açın ve videoyu programın ortasına sürükleyip bırakın ve dönüştürme formatını seçin sonra yukarıda bulunan Başla butununa basın ve bitmesini bekleyin.


Team Speak 3 indir - Oyun chat programı

Team Speak 3

Team Speak 3 (ts3) sohbet programı olarak kullanılmaktadır. Team Speak 3 (ts3) genellikle online oyun oynayanların gözdesidir.İsteyen herkes gerekli yerlerle irtibaata geçerek Team Speak 3 (ts3) sunucusuna sahip olabilir ve kendi odasını açıp o odanın genelinde sadece oda ipsini bilenler tarafından giriş yapılarak sohbet edilebilir.Team Speak 3 (ts3) içinde barındırdığı dil seçenekleri ve kolay kullanımı ile de  tercih edilebilir.



AVG Antivirüs 2014 indir - Antivirüs programı indir



AVG Antivirüs 2014 güvenlik konusunda her türlü korumayı sağlayan başarılı bir antivirüs programıdır. Antivirüs programını yükledikten sonra güncellemesini yapın ve bilgisayarını her ihtimale karşı virüs varmı yokmu diye taramak istiyorsan tarama yap ve kısıtlama olmadığı için istediğin kadar kullan çok kolay ve basit bir antivirüs programı.

BearShare indir - Dosya paylaşım programı İndir

BearShare

BearShare daha çok ses(mp3, video gibi) dosyalarının paylaşıldığı bir dosya paylaşım programıdır.

İçerisinde chat özelliği ile paylaşım sırasında kullanıcılar ile anlık mesajlaşabilirsiniz.
Program içerisinde medya oynatıcısı sayesinde çalma listeleri oluşturabilir, indirdiğiniz mp3 ve video dosyarınızı açabilir, günvenlik için bulunun virüs koruması ve ebeveyn kontrol sistemi sayesinde rahat, keyifli ve güvenli bir ortamda indirdiğiniz dosyalarınızı görüntüleyebilirsiniz.





Ateizmi Anlamak Aydın Türk - pdf indir - E-kitap indir


Ateizmle ilgili kafasında soru işaretleri olanların, özellikle din mensuplarının okumasını tavsiye ettiğim; ateizmle ilgili karşılaştığım en iyi ve ayrıntılı Türkçe kaynak. Daha doğrusu kitap. Üstelik bedava ve pdf,epub veya mobi formatında indirebilirsiniz:



Anarşizm mi? Sosyalizm mi? J. Stalin - E-kitap indir


7 Yayıncının Notu 

9 Anarşizm mi? Sosyalizm mi? 

13 Diyalektik Yöntem 

26 Materyalist Teori 

44 Proleter Sosyalizmi 

84 Açıklayıcı Notlar 
(Tanıtım Yazısından)


8 Eylül 2013 Pazar

Project X

3 çılgın lise öğrencisi, kaybeden hallerinden kurtulmak ve 'biraz' eğlenmek için büyük bir doğum günü partisi düzenlerler. Fakat gece ilerledikçe yüzlerce kişi partiye akın edecek ve işler çığırından çıkacaktır ve bu arada gündüzden beri kayıtta olan kamerayı da ellerinden düşürmeyeceklerdir. 
Felekten Bir Gece serisinin yönetmeni olan Todd Phillips bu sefer yapımcılığını üstlendiği filmin senaryosu pek çok televizyon dizisinde aktör olarak da seyrettiğimiz Michael Bacal'a ve Matt Drake'e ait. 
Amerika'da 2 Mart'ta gösterime girecek filmin yönetmenliğini ise ilk uzun metrajlı sinema filmine imza atan Nima Nourizadeh üstleniyor. Başrollerde ise Thomas Mann, Oliver Cooper ve Jonathan Daniel Brown var. Filme dair beklentiler de oldukça yüksek. Editör olarak bu filmi önermekle kalmıyor şiddetle tavsiye ediyorum.


Navigasyon uygulaması android indir - Apk indir

Mükemmel bir navigasyon uygulaması. Bu uygulamayı kullanmaya başladığınızda kaybolma ihtimaliniz olmayacak. Güçlü grafikleriyle iyi bir navigasyon keyfi sunan navigon'u ücretsiz olarak indirebilirsiniz.

navigon

 tıkla indir

Okey Mini 1.1.1 android indir - Apk indir

Android platformu için geliştirilmiş cihaza karşı oynanabilen bir okey oyunudur.


Okey Mini 1.1.1


Telsiz 1.0 android indir - Apk indir

Eğlence amaçlı polis telsizi sesleri çıkaran bir program.

Telsiz 1.0

 tıkla indir

Talking Tom Cat Android indir - Apk indir

Android dünyasının en eğlenceli uygulamalarından biri olan konuşan kedi Tom, yepyeni versiyonu ile bizleri daha da çok eğlendiriyor. Konuştuklarınızı dinleyip komik bir ses tonuyla tekrar eden bu şirin kedi, kızdırılmaya ise hiç gelemiyor!
Talking Tom Cat 2 Free 1.0

uygulamayı indirmek için tıklayın